Copyrights @ Journal 2014 - Designed By Templateism - SEO Plugin by MyBloggerLab

Επενδύσεις στην Ελλάδα...

Share
Συχνά-πυκνά ακούμε λέξεις, των οποίων την πραγματική σημασία δεν γνωρίζουμε, ακόμα κι όταν εμείς οι ίδιοι τις χρησιμοποιούμε καθημερινά στις συζητήσεις μας. Μία από τις πιο χαρακτηριστικές λέξεις αυτού του είδους είναι η λέξη "επενδυτής". Λέξη-"ψωμοτύρι" των ΜΜΕ και των πολιτικών που μας κυβερνούν. Για να καταλάβει κάποιος τι είναι "επενδυτής", θα πρέπει να γνωρίζει τι σημαίνει στην οικονομία η έννοια "επένδυση".
Η επένδυση είναι μια πολύ θετική δραστηριότητα, την οποία έχουν ανάγκη όλα τα κράτη, προκειμένου να αναπτυχθούν. Είναι μια δραστηριότητα, την οποία τα κράτη όχι μόνον δεν την αντιλαμβάνονται ως εχθρική, αλλά για να την εξασφαλίσουν, την επιδοτούν κιόλας. Επένδυση είναι για παράδειγμα να έρθει η Mercedes στην Ελλάδα και να χτίσει ένα εργοστάσιό της. Ποιο το κέρδος; Τεράστιο και πολυεπίπεδο.
Δίνει μεροκάματα και άρα απασχόληση στον ελληνικό λαό. Καλύπτει ανάγκες της αγοράς, χωρίς να απαιτείται οικονομική "αιμορραγία" για πανάκριβες εισαγωγές. Δημιουργεί υποδομές, για να μπορέσει να λειτουργήσει. Εξαιτίας μιας αυτοκινητοβιομηχανίας θα βελτιωθούν τα δίκτυα ρεύματος, τα οδικά δίκτυα και οτιδήποτε άλλο τη διευκολύνει, για ν' ανταπεξέλθει στις ανάγκες της. Ταυτόχρονα αξιοποιεί πρώτες ύλες, οι οποίες χωρίς αυτήν και τις ανάγκες της θα δίνονταν "τζάμπα" σε άλλα κράτη με ανεπτυγμένη παραγωγή.
Η επένδυση δηλαδή δημιουργεί συνθήκες γενικής ανάπτυξης. Δημιουργεί "περιφέρεια" παραγωγής, για να υποστηρίξει το τελικό της προϊόν. Κοντά σε μια αυτοκινητοβιομηχανία, για παράδειγμα, θα αναπτυχθούν εργοστάσια που θα παράγουν εξαρτήματα, τα οποία δεν συμφέρει να τα κουβαλάς από τη Γερμανία. Κοντά σε μια αυτοκινητοβιομηχανία θα αναπτυχθούν και άλλες βιομηχανίες, εφόσον, όταν γνωρίζεις να κατασκευάζεις αυτοκίνητα, εύκολα μπορείς να επιχειρήσεις να κατασκευάσεις ό,τι θέλεις.
Όμως, το ακόμα σημαντικότερο απ' όλα αυτά είναι ότι δίνει "εφόδια" στον λαό, για ν' αναπτυχθεί από μόνος του και σε άλλους τομείς. Μια τέτοια μεγάλη επένδυση μιας εταιρείας —σαν τη Mercedes— δίνει πρόσβαση σε Έλληνες επιστήμονες στην υψηλή τεχνολογία της. Εξοικειώνει το εργατικό δυναμικό με ανώτερες μορφές παραγωγής. Εξειδικεύει μέρος αυτού του δυναμικού σε εξεζητημένες και σπάνιες τεχνολογίες. "Μεταφέρει" στην τοπική οικονομία φιλεργατικές ασφαλιστικές "συνήθειες" ανώτερων οικονομιών.
Όλα αυτά είναι κέρδη για τον λαό και οι επενδυτές είναι στην κυριολεξία ευεργέτες του. Του δίνουν μισθό και του μαθαίνουν πράγματα χρήσιμα, για να μπορέσει ν' αναπτυχθεί σε ένα ανώτατο επίπεδο. Η επένδυση δηλαδή είναι μια πολύ συγκεκριμένη δραστηριότητα. Ο επενδυτής πηγαίνει σε ένα κράτος, αναπτύσσει το δικό του κεφάλαιο και με τον τρόπο αυτόν οδηγεί το κράτος που τον "φιλοξενεί" στην ανάπτυξη. Ο επενδυτής προσθέτει το δικό του κεφάλαιο στο κεφάλαιο της χώρας που τον φιλοξενεί. Επενδύει πολλές φορές εις βάρος του εθνικού του κράτους ή των ομοεθνών του εργαζομένων και υπέρ των συμφερόντων του κράτους ή το λαού που "απορροφά" την επένδυσή του.
Αυτούς τους οποίους βλέπουμε σήμερα σαν επενδυτές και μας τους παρουσιάζουν σαν τέτοιους οι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ απόφοιτοι του Κολεγίου Αθηνών, δεν είναι επενδυτές. Αυτοί είναι καραγκιόζηδες, όμοιοι μ' αυτούς που μας τους κουβαλάνε. Είναι άρπαγες και κλέφτες. Είναι τόσο επενδυτές όσο ήταν οι Αγγλοσάξονες αποικιοκράτες, που μεθούσαν τους Ινδιάνους, για να τους αρπάξουν τη γη τους. Δεν φέρνουν δικό τους κεφάλαιο, παρά αρπάζουν το κεφάλαιο των γηγενών. Με χρήματα και άρα "καθρεφτάκια" αγοράζουν το σύνολο του κεφαλαίου που έχει ανάγκη ένας λαός για να επιβιώσει και βέβαια να αναπτυχθεί. Δεν προσθέτουν κεφάλαιο στην περιουσία του λαού, αλλά αφαιρούν.
Όμως, ο άθλιος ρόλος αυτών των "ψευδοεπενδυτών" δεν σταματά εκεί. Προκειμένου να κατορθώσουν να επιτύχουν τους στόχους και βέβαια να τους μονιμοποιήσουν, προκαλούν τη "διαφθορά". "Μεθάνε" τον λαό με τη βοήθεια των συνενόχων τους. Έχοντας δηλαδή πλήρη επίγνωση του εγκληματικού τους ρόλου, φοβούνται τις αντιδράσεις των λαών. Φοβούνται για παράδειγμα την αντίδραση του ελληνικού λαού, όταν του αρπάζουν εταιρείες ανυπολόγιστης αξίας, όπως είναι ο ΟΤΕ ή η ΔΕΗ. Όταν του αρπάζουν τα "φιλέτα" της τουριστικής "βιομηχανίας".
Επειδή ακριβώς φοβούνται, διαφθείρουν τους πάντες. Επενδύουν σ' οποιονδήποτε παράγονται οδηγεί τον λαό στην "αποβλάκωση", ώστε αυτός να μην αντιδράσει. Επενδύουν σ' οποιονδήποτε παράγοντα μπορεί να τους εξασφαλίσει "καλή" τιμή. Γι' αυτόν τον λόγο οι "επενδυτές" "λατρεύουν" τα ΜΜΕ και τα κόμματα που μας κυβερνούν. Γι' αυτόν τον λόγο πληρώνουν τα γνωστά έμμισθα "φερέφωνα" να τους διαφημίζουν. Γι' αυτόν τον λόγο πληρώνουν τους πολιτικούς να τους αποκαλούν επενδυτές, παραπλανώντας στην κυριολεξία τον κόσμο.
Με την απόλυτη σημασία του όρου όλοι αυτοί δεν είναι σε καμία περίπτωση επενδυτές. Αυτοί είναι αγοραστές. Η έννοια όμως αυτή δεν τους αρέσει. Προκαλεί τον κόσμο και αποκαλύπτει τους ίδιους. Αποκαλύπτει επίσης και τους διεφθαρμένους που μας κυβερνάνε, εφόσον πάντα, όταν υπάρχει αγοραστής, υπάρχει και πωλητής. Κάποιοι ξεπουλάνε αυτήν τη στιγμή την πατρίδα μας και το κρύβουν, γιατί είναι παράνομο και οι ίδιοι παίρνουν προμήθειες. Κάποιοι άρπαγες αγοράζουν "κοψοχρονιά" ό,τι πολύτιμο έχει ο λαός μας και εμφανίζονται σαν επενδυτές.
Χωρίς να είμαστε προφήτες, πιστεύουμε ότι σύντομα οι "πωλητές" θα κληθούν βιαίως να μας δώσουν εξηγήσεις και επίσης σύντομα οι "αγοραστές" θα εκδιωχθούν επίσης βιαίως από την πατρίδα μας. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτοί οι "επενδυτές" με τα χρήματά τους το μόνο που θα καταφέρουν να αγοράσουν τελικά θα είναι κλωτσιές και μπουνιές. Έτσι κι αλλιώς δεν μπορούν να πάρουν μαζί τους ούτε τη ΔΕΗ ούτε τον ΟΤΕ. Δεν μπορούν να πάρουν μαζί τους ούτε τα παραθαλάσσια οικόπεδα ούτε τους πύργους της Μάνης. Αυτά εδώ θα μείνουν. Στον λαό, που έχυσε το αίμα του και τον ιδρώτα του για να τα αποκτήσει.
Σ' ό,τι αφορά τα αδέρφια μας, που "κατάφεραν" και τους βρήκαν όλους αυτούς τους "επενδυτές", όλο και κάτι παραπάνω θα πάρουν. Δικαιούνται το "κατιτί" τους. Έψαξαν ολόκληρο τον κόσμο για να μας φέρουν τους "επενδυτές". Έψαξαν ολόκληρο τον κόσμο, για να φέρουν τα σκουπίδια του ιμπεριαλισμού να μας δώσουν ένα "πεντοχίλιαρο", για να βάλουν "χέρι" στη μάνα μας.
Είναι απόσπασμα από το εξής κείμενο:
Τι να προσθέσουμε εμείς... Τα είπε όλα ο άνθρωπος...
ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ