Copyrights @ Journal 2014 - Designed By Templateism - SEO Plugin by MyBloggerLab

Αντιδεοντολογική πολιτική πράξη του ΓΑΠ

Share
Απόπειρα πολιτικής εξαγοράς στελέχους των οικολόγων)

08October09

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Δεν είμαι σε θέση να ξέρω αν όντως ο κ. Χρυσόγελος έγινε αποδέκτης της γνωστής πρότασης του Γεωργίου του Β΄ ή αν έπεσε βλακωδώς θύμα φάρσας. Δέχομαι ως αληθινή την εκδοχή που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ, πως έγινε πρόταση στην κ. Βασιλάκου για ανάληψη του υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Ανθοκομίας. Από ότι ξέρω η κυρία αυτή είναι θυγατέρα παλιού Λάκωνα αγωνιστή της Αριστεράς που μάλιστα πέθανε πρόσφατα. Επίσης: «είχε εκλεγεί τον Ιούνιο του 2004 νέα αρχηγός των Πρασίνων της Βιέννης και αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας τους στην τοπική Βουλή, και από πέρυσι είναι και αντιπρόεδρος των Πρασίνων της Αυστρίας…………Η κ. Βασιλάκου είχε βρεθεί στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου των Ελλήνων Οικολόγων-Πρασίνων στις πρόσφατες ευρωεκλογές………..».

Σύμφωνα με το παραπάνω ρεπορτάζ η κ. Βασιλάκου βρήκε την πρόταση τιμητική, και δεν την απέρριψε αμέσως, αλλά μετά από σκέψη. Νομίζω πως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και η υπόθεση πέρασε αβρόχοις ποσί μόνο και μόνο επειδή στη χώρα μας έχει αναπτυχθεί στην κοινή γνώμη ένας μιθριδατισμός ανοχής σε πολλές ανηθικότητες της δημόσιας ζωής.

Εξηγούμαι. Αν το ΠΑΣΟΚ θέλει συνεργασία με τους Οικολόγους, όφειλε να απευθύνει την πρόταση στο κόμμα τους, και όχι να αποπειραθεί να δελεάσει μια φιλόδοξη γυναίκα με αντίτιμο έναν υπουργικό θώκο. Οι ιδιωτικές συνεργασίες με μεμονωμένα πρόσωπα της Αριστεράς, (ξεπερνούν τα 40), έγιναν δεύτερη φύση στο ΠΑΣΟΚ που θεωρεί πως είναι δεοντολογικό να εξαγοράζει μωροφιλόδοξους με αντιπαροχή βουλευτική έδρα, υψηλή κρατική θέση ή και υπουργικό θώκο. Ακραία περίπτωση αυτού του φαινομένου υπήρξε ο κ. Βούγιας που έσπευσε να προσχωρήσει στο ΠΑΣΟΚ ευθύς μόλις έγινε ευρύτερα γνωστός από την εκλογική του επιτυχία ως υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης του ΣΥΝ. Αν το ΠΑΣΟΚ ήταν ειλικρινές και δεν πετούσε απλώς πυροτεχνήματα, όφειλε να προχωρήσει σε διάλογο με το μικρό κόμμα των Πρασίνων που δηλώνει ευεπίφορο σε κυβερνητική συνεργασία με δυο εχθρικά για το περιβάλλον κόμματα, τη ΝΔ ή με το ΠΑΣΟΚ, στη βάση κάποιου δεσμευτικού προγράμματος. Το ΠΑΣΟΚ όμως κυβερνιέται τώρα αυταρχικά σε επίπεδο μιας κλειστής παρέας από τον αρχηγό, που δεν χαμπαριάζει από διαβουλεύσεις ούτε μέσα στα κομματικά του όργανα, πόσο μάλλον από ισότιμες διαπραγματεύσεις με άλλους πολιτικούς φορείς.

Η κα Βασιλάκου ευτυχώς τελικά αρνήθηκε να γίνει εισαγόμενη γλάστρα και πράσινο άλλοθι σε ένα κόμμα που βαρύνεται με περιβαλλοντικά εγκλήματα. Προσωπικά με σοκάρει το γεγονός πως αν και διανύει μια θητεία την οποία της ανέθεσαν χιλιάδες Αυστριακοί που την εμπιστεύτηκαν, ταλαντεύτηκε έστω και για λίγο αν πρέπει να συμμετάσχει μέσω λεόντειας εταιρείας στην επιχείρηση virtual reality που έστησε ο ΓΑΠ για να ξεγελάσει με φούμαρα την κοινωνία. Η κα Βασιλάκου όμως ήταν μόλις χτες και υποψήφια των Ελλήνων «Οικολόγων-Πράσινων», επομένως έχει κάποιες δεσμεύσεις και δεν μπορεί να παρακάμψει τη συλλογικότητα που την φιλοξένησε εδώ.

Η κα Δαμανάκη, ο κ. Ανδρουλάκης, ο κ. Μπίστης, τήρησαν κάποια προσχήματα, προτού πουλήσουν την ψυχή τους στο διάβολο. Έκαναν όλες τις τσιριμόνιες που επιβάλλονται σε πολιτευτές που θέλουν να πάνε με το κόμμα της Εξουσίας, διϋλισαν τον κώνωπα στον ΣΥΝ και κατάπιαν δεκάδες καμήλους στο ΠΑΣΟΚ. Ο κ.Μπίστης τελικά έμεινε εκτός Βουλής μαζί με ολόκληρη τη μακαρίτισσα την ΑΕΚΑ που κουβάλησε σαν προίκα στον αλήστου μνήμης κ. Σημίτη. Οι δυο άλλοι έμειναν τώρα εκτός κυβέρνησης. Ο εκδικητικός όσο και ανασφαλής ΓΑΠ δεν ξέχασε την αρχικά (μέχρι να δουν που γέρνει η πλάστιγγα) διφορούμενη στάση τους την κρίσιμη ώρα της μονομαχίας του με τον νυν υπουργό Προστασίας Του Πολίτη Από Αεροπορικές Επιδρομές. Έτσι δεν έμεινε χώρος για δυο μεσόκοπους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, προκειμένου να καταλάβουν θώκους γνώριμες του αρχηγού από το Γυμναστήριο, εισαγόμενες κυρίες από τις Δυτικές Ινδίες, η σύζυγος του κ.Βοσκόπουλου, ή τέλος πάντων πρόσωπα εξεζητημένα, που κρίθηκε πως έχουν φωτογένεια, ή ντύνονται περίεργα ή θα αρέσουν στο πιο αβάν γκαρντ κοινό αν δεχθούμε δηλαδή πως αυτό το κοινό υπάρχει και κινείται κοντά σε ένα τόσο άσχημο κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ.

Με ξενίζει το θράσος του ΠΑΣΟΚ, ενός κόμματος δηλωμένα εχθρικού προς το περιβάλλον, που δεν κατάφερε ούτε το κτηματολόγιο να διεκπεραιώσει, που στήριξε συνειδητά την καταπάτηση και την αυθαίρετη δόμηση, που δεν προώθησε ήπιες μορφές ενέργειας, που οργάνωσε διεθνή συνέδρια σε παράνομα ξενοδοχεία παρά θιν’αλός, που προκλητικά και απροκάλυπτα διαπλέκεται με τον υπ’αριθμόν ένα εχθρό της φύσης στη χώρα μας την μεγαλοξενοδόχο και κτηματομεσίτρια Ορθόδοξη Εκκλησία, καταπατήτρια δασών, λειβαδιών και βουνών, πρωταγωνίστρια της πολεοδομικής αυθαιρεσίας στην οποία υπουργοί του παραχώρησαν τη Βιστωνίδα. Μια είδηση της «Αυγής» αποκαλύπτει το μέγεθος της υποκρισίας του ΓΑΠ.

«Δικηγόρος της αγγλικής εταιρείας στην οποία μεταβιβάστηκε παρανόμως το “φιλέτο” της περιοχής Κάβο Σίδερο στην Κρήτη από τη μονή Τοπλού είναι η καθηγήτρια Διοικητικού Δικαίου και νομικός, Γλυκερία Σιούτη, η οποία αναμένεται να έχει σημαντικό ρόλο συμβούλου (περί διοικητικών θεμάτων) στο πρωθυπουργικό γραφείο του Γ. Παπανδρέου. Αυτό άλλωστε προδήλωσε και το γεγονός ότι η κ. Σιούτη ήταν ένα από τα λιγοστά πρόσωπα, μαζί με τους Γ. Παπακωνσταντίνου, Ν. Αθανασάκη, Χ. Παμπούκη και Σ. Λύτρα, που συνόδευσαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στη χθεσινή τελετή ορκωμοσίας του στο προεδρικό μέγαρο, καθώς επίσης και στην τελετή παράδοσης παραλαβής του πρωθυπουργικού αξιώματος στο Μαξίμου. Η Γ. Σιούτη, μαζί με τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Σπ. Φλογαΐτη, με τον οποίο άλλωστε μοιράζονται και το ίδιο δικηγορικό γραφείο, χειρίστηκαν για λογαριασμό της αγγλικής εταιρείας Loyalward, τη σκανδαλώδη υπόθεση της μονής Τοπλού στην Κρήτη, την οποία πολλοί παρομοίασαν με το σκάνδαλο της μονής Βατοπεδίου. Οι δυο τους μάλιστα έχουν υπογράψει δικόγραφο – παρέμβαση υπέρ της εταιρείας στην οποία η μονή επιχείρησε να ξεπουλήσει το “φιλέτο” του Κάβο Σίδερο, περιοχή που διεκδικούσε και το δημόσιο. Η υπόθεση τελικά προσέκρουσε στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ η εταιρεία εμφανίζεται αποφασισμένη να παραιτηθεί από τα μεγαλεπήβολα σχέδιά της.
Λ.Ζ.».

Περίεργα πολιτικά ήθη έχει εισαγάγει το ΠΑΣΟΚ που κάνει εξαγωγή αριβισμού στα γύρω κόμματα. Θυμάμαι πως ο παππούς του ΓΑΠ κατηγορούσε τον μακαρίτη τον αρχηγό της ΕΡΕ Παναγιώτη Κανελλόπουλο πως είχε καλέσει βουλευτές της Ε.Κ. σε αποστασία. Τώρα ο ΓΑΠ κάνει το ίδιο και κανείς δεν μιλάει. Το προσωπικό πολιτικό αλισιβερίσι με την Εξουσία, ανθρώπων που είναι δεσμευμένοι σε πολιτικές συλλογικότητες ή ακόμη και ήδη εντολόδόχοι των πολιτών σε ξένα πολιτικά μετερίζια, νομιμοποιείται από το κόμμα των Κουτσόγιωργα και Τσουκάτου. Ανησυχητικά γεγονότα που εδραιώνουν την εντύπωση πως η βαθιά ηθική παρακμή της δημόσιας ζωής, γιγαντώθηκε τα τελευταία χρόνια.


Ροΐδη Εμμονές