Copyrights @ Journal 2014 - Designed By Templateism - SEO Plugin by MyBloggerLab

H κα Μπιρμπίλη της «Κλιματικής Αλλαγής» και ο κ. Ιερώνυμος

Share

(Η σιωπή δεν είναι χρυσός)

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

BirbiliΚύριε Ροΐδη,
Έχω όλη την καλή διάθεση να ομολογήσω πως έσφαλα. Η κυβέρνηση ΓΑΠ αισθητικά είναι έτη φωτός καλύτερη από αυτή της ΝΔ. Ξεχωρίζω την εμβληματική φιγούρα της κας Μπιρμπίλη. Φίλη του ΓΑΠ εκ γυμναζομένων και πρώην συνεργάτης του κυρίου Τίποτα (=Αβραμόπουλος, σύμφωνα με το γνωστό χαρακτηρισμό του κ.αντιπροέδρου), ταυτόχρονα δε και συγγραφεύς των θαυμάσιων λόγων του νέου πρωθυπουργού και ψυχή της ψευδεπίγραφης πράσινης πολιτικής με την οποία μας απειλεί το ΠΑΣΟΚ (φωτ.). Αντικομφορμίστρια, με ανέμελο styling είναι όσο να πεις, παρασάγγες ελκυστικότερη από τις διάφορες Φάνες Πάλες, Καρακώστες, Παρθένες Φουντουκίδου, Ψαρούδες Μπενάκη κλπ. Ομολογώ πως είμαι παλιομοδίτης και έχω μείνει κολλημένος στο παλιότερο στυλ σοσιαλιστή πολιτικού, δηλαδή συνδικαλιστής, αντιστασιακός, ακτιβιστής κλπ αλλά μήπως είδαμε χαϊρι με αυτούς; Καλόπιστα λοιπόν δέχομαι πως τα κολλέγια, τα γυμναστήρια, τα εξωτερικά, τα μπαράκια, οι παρέες, είναι καλύτερη εγγύηση από τα Πολυτεχνεία, τα σωματεία, την ΕΦΕΕ και τα πεζοδρόμια.

Όλα καλά μέχρις εδώ, αλλά όχι και να κάνουμε πως δεν βλέπουμε. Εμφανίζεσαι κυρία μου ως αντικομφορμίστρια; Τότε γιατί ορκίστηκες στην κυβέρνηση σαν την τελευταία υποκρίτρια θεούσα του Λάος; Οι κυρίες Δαμανάκη και Τσόκλη του κόμματός σου το τόλμησαν να μην σηκώσουν το χέρι στη Βουλή. Ναι το έκαναν στα μουλωχτά. Εσύ όμως γιατί όχι;
Και με την ευκαιρία. Πού ήσουνα όταν η Κούνεβα πήγαινε στην Κόλαση; Είσαι παιδί του σωλήνα ή έχεις κάποιο πολιτικό παρελθόν; Αν ναι, πού’ν’ το;

Τέλος πάντων ας κάνω μια πολύ συγκεκριμένη ερώτηση. Μέχρι να αποκρούσετε την παγκόσμια κλιματική αλλαγή, μήπως μπορείτε να ασχοληθείτε λίγο με το ελληνικό περιβάλλον; Υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα στη Βοιωτία, έδρα κάποτε του Αρβανίτη μητροπολίτη Ιερώνυμου Λιάπη, διώκτη των Ελλήνων Μαρτύρων του Ιεχωβά και των Ελλήνων Καθολικών της Βοιωτίας τους οποίους εμπόδιζε να αναγείρουν ναό (Ελευθεροτυπία”, 17-6-2000) και καταπατητή της βοιωτικής γης και τρομοκράτη των αγροτοκτηνοτρόφων της.
http://symparataxi.wordpress.com/2008/10/02/ieresaftheresies/

Αντιγράφω από την «Ελευθεροτυπία» που έσπασε προς στιγμήν την ομερτά και στα δημοσιεύματα της οποίας βασίζω τους ισχυρισμούς μου:

«Του ΑΡΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Ιερός επενδυτής και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος! Ως μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας, όχι μόνο θεώρησε δεδομένη την ιδιοκτησία της Εκκλησίας σε εκτάσεις τουλάχιστον 80.000 στρεμμάτων στον Παρνασσό και άλλα βοιωτικά βουνά και κάμπους, αλλά παραχώρησε κάποιες για εκμετάλλευση σε επιχείρηση της οικογένειάς του……………».

Το πλούσιο ρεπορτάζ περιλαμβάνει απειλές της οικογένειας Λιάπη κατά κτηνοτρόφου που αντιστέκεται, σιωπή των κατοίκων με την ελπίδα κάποιου ρουσφετιού, καταπάτηση δημόσιας γης, χρηματοδοτήσεις από το κράτος των επιχειρηματικών ανησυχιών του δεσπότη, αυθαίρετη δόμηση και καταπάτηση στον αρχαιολογικής σημασίας χώρο του Ελικώνα.

Αυτά και πολλά άλλα εξοργιστικά γράφει η εφημερίδα και επακολούθησε συμπλήρωση του δημοσιεύματος με νέα στοιχεία στο «Ποντίκι» (16.10.2008) που σημείωνε: «Στο χαμηλότερο δυνατό σημείο βρίσκονται, οι σχέσεις του Συνασπισμού και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα με την Αρχιεπισκοπή και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, λόγω του πρώτου μεγάλου δημοσιεύματος εφημερίδας με προσωπικές καταγγελίες για τον ίδιο τον αρχιεπίσκοπο. Μιλάμε για το δισέλιδο της «Ελευθεροτυπίας» του Σαββάτου 4 του μηνός με τίτλο «Σκάνδαλο… Βοιωτοπεδίου»…. Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράματα στη Βοιωτία λένε πως τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας (και σούρνονταν μήνες τώρα στα διάφορα δημοσιογραφικά στέκια) προέρχονται από ανθρώπους του Συνασπισμού. Μάλιστα οι ίδιες πηγές λένε πως είχε κλειστεί ραντεβού Τσίπρα – αρχιεπισκόπου, το οποίο ματαιώθηκε με πρωτοβουλία του Συνασπισμού την παραμονή της δημοσίευσης του επίμαχου ρεπορτάζ στην «Ελευθεροτυπία» και αφού τοπικά στελέχη του κόμματος αλλά και περιβαλλοντικών οργανώσεων έκαναν παρέμβαση στα κεντρικά του ΣΥΝ».

Ευτυχώς υπάρχει και το Διαδίκτυο, όπου το θέμα συνεχίστηκε με νέα στοιχεία: «Για πρώτη φορά προκύπτουν στοιχεία ότι η Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας πούλησε έκταση 800 στρεμμάτων σε παραθαλάσσια περιοχή, με τον ισχυρισμό ότι ήταν μέρος 77.000 στρεμμάτων (!) που «ανήκουν στην Μονή Σεραφείμ». Η Μονή Σεραφείμ απέχει 4,5 περίπου χιλιόμετρα πάνω στον Ελικώνα, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς σε ένα χάρτη. Η Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας τώρα πρέπει να αποδείξει πως υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας για ολόκληρο τον κάμπο που υπολογίζεται στα 20 τετραγωνικά χιλιόμετρα!».

Ο αρχιεπίσκοπος όμως τήρησε ένοχη σιγή, εκτός αν θεωρηθεί το παρακάτω μνημείο αοριστολογίας και υπεκφυγής ως απάντηση:
«Θέση απέναντι στις διεκδικήσεις δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων στον Παρνασσό και άλλες περιοχές της Βοιωτίας έλαβε χθες για πρώτη φορά ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, δυόμισι εβδομάδες μετά τη δημοσίευση του θέματος από την «Ελευθεροτυπία» (4/10/08 -Σκάνδαλο… Βοιωτοπεδίου). Ερωτηθείς χθες με αφορμή τη δημοσιοποίησή του μέσω του τηλεοπτικού σταθμού «Αλτερ» τη Δευτέρα 20/10, ο αρχιεπίσκοπος μίλησε για «φούσκα ολόκληρη» και διερωτήθηκε «ποιοι είναι πίσω από αυτό το πράγμα». Συμπλήρωσε ακόμη ότι «δεν υπάρχει ούτε τόσο ίχνος από την πορεία μου στη Βοιωτία που να προσπάθησα να κερδίσω κάτι». Ο νομικός εκπρόσωπος του αρχιεπισκόπου Κ. Παπασπύρου, τον οποίο ρωτήσαμε σχετικώς, μας είπε ότι έχει πλέον στη διάθεσή μας πλήθος στοιχείων μετά τη μελέτη των οποίων θα επανέλθουμε.Α.Χ». (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 23/10/2008)

Η εφημερίδα δεν επανήλθε ποτέ και ο σταθμός Αlter έκοψε το θέμα:

Ιδού λοιπόν στάδιο δόξης λαμπρό!
Υπάρχει μια σοβαρή απειλή για το περιβάλλον και μια ηθικής τάξης εκκρεμότητα για τον τρόπο με τον οποίο αποσιωπούνται θέματα που θίγουν τον κ.αρχιεπίσκοπο.
Εμπρός λοιπόν κα Μπιρμπίλη Υπουργέ Περιβάλλοντος κλπ.,

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα!
Υ.Γ.
Θα είμαι κακόπιστος αν στοιχηματίσω πως η καταπράσινη κα Μπιρμπίλη θα κάνει την πάπια;

Ροΐδη Εμμονές