Copyrights @ Journal 2014 - Designed By Templateism - SEO Plugin by MyBloggerLab

Αισχίνης

Share
Χαμουτζής γκάγκαρος στην καταγωγή από την όμορφη Αθηνουά. Ζούσε στα βόρεια προάστια στο δήμο Κοθωκιδαίων Η γλώσσα του πήγαινε ροδάνι και γι’ αυτό διορίστηκε από το πασοκ στην ερτ να μεταδίδει ποδοσφαιρικούς αγώνες. Μιλάμε για ρήτορα μάστορα, πήγαιναν ας πούμε το γήπεδο εκατό νοματαίοι και αυτός με την ικανότητα του τους έκανε πενήντα χιλιάδες και βάλε. Αυτά τα έκανε τον πρώτο καιρό, μετά βαρέθηκε και άραξε στην αργομισθία και την καλοπέραση. Μια φορά που γιόρταζαν την εργατική πρωτομαγιά στην Αθηνουά, αντί να δώσει το παρόν να τον δούνε οι σύντροφοι και οι σκλάβοι στη συγκέντρωση, την κοπάνισε. Πήγε εκδρομή με τη γκόμενα στη Μακεδονία.
Εκεί που ήταν αραχτός στα γρασίδια και έπλεκε στεφάνια για το πιπίνι, ξαφνικά λαχτάρισε. Φρενάρει ένα τέσσερα επι τέσσερα θεόρατο και κατεβαίνει κουστουμάτος κύριος ολίγον γκαβός από το ένα μάτι.
-Δε ΜΕ λες ντόπιος είσαι καρντάση; Ρώτησε ο γκαβός.
-Όχι δεν είμαι από δω ΧΑΜΩ. Απάντησε.
-Α, κατάλαβα είσαι χαμουτζής γιά, μη με πεις ότι είσαι και βάζελος γιατί εγω είμαι μπάοκ και ξερό ψωμί.
-Μέχρι μεδούλι ρε βούλγαρε.
-Μη με λες έτσι γιά γιατί μετά από δυο χιλιάδες χρόνια οι σκοπιανοί θα θέλουν να λέγονται μακεδόνες ρε καρντάσι.
-Και πως να σε λέω ρε γκαβούλιακα;
-Λέγε με Φίλιππο, σε αρέσει η μπουγάτσα με τυρί;
Έτσι ο χαμουτζής Αισχίνης γνωρίστηκε με τον Φίλιππο, δοκίμασε μπουγάτσα και γλυκάθηκε τόσο που τα έγραψε όλα κανονικά. Τόσο που έγινε πειθήνιο όργανό του, το μόνο που ζήτησε διακριτικά από τον Φίλιππο μετά από καιρό ήταν μαζί με τις μπουγάτσες να ρίχνει και φράγκα. Εκείνος δεν το αρνήθηκε του τα έχωνε και ο άλλος κελάηδαγε το τραγούδι του Φίλιππου. Ξέρετε «Μακεδονία ξακουστή...».
Τα πήραν στο κρανίο οι χαμουτζήδες, αφού είχαν μέσα στο σπίτι τους τη φωνή του μπαοκ. Τόσο πολύ που ο Δημοσθένης τον κατηγόρησε σε λαϊκή δικαστική συνέλευση για διαφθορά και πρακτοριλίκι ζητώντας την θανατική ποινή για το παλουκάρι(περί παραπρεσβείας 3).
Του έσυρε τα εξ αμάξης κατηγορώντας τον για τις ευθύνες που είχε δια την κατάρρευση της Αθηνουά, γιά το ότι ήταν ο αίτιος της καταστροφής των Φωκέων, για τις προδοσίες τα φράγκα και άλλα δώρα που έπαιρνε από τον Φίλιππο. Εδώ στο γήπεδο αυτό πρέπει να γίνει ο τάφος σου ρε ρεμάλι, είπε ( περί παραπρεσβείας 101).
Τον έκανε ρόμπα, έφερε και στοιχεία για τον κολλητό του τον Φιλοκράτη και για το πως έκαναν μαζί τις λουμπινιές και τα έπαιρναν από τον τρισκατάρατο μπαοκτζή.
Ο Φίλιππος που ήταν μεγάλη γάτα και ήξερε ότι στα φράγκα δεν αντιστέκεται κανένας, εκείνη την περίοδο που πήγαν να τον δουν από κοντά πρεσβευτές από την Αθηνουά τους έταξε πολύ φράγκο για να κάνουν τα δικά του. Έπαιζε πολύ πακέτο εκείνη την εποχή και όποιος προλάβαινε τ’ άρπαζε. Όπως σήμερα με τα πακέτα της Ε.Ε. που τα καταπίνουν σαν στραγάλια οι πατριώτες σωτήρες του έθνους.
Τα ίδια έκανε και με τους Θηβαίους πρεσβευτές ο μάγκας, επειδή δεν τα πήραν όλοι και κάποιοι τον έκαναν ρόμπα τους το εξήγησε το παραμύθι μετά από καιρό που μίλησαν τα όπλα. Όταν δεν μιλάνε οι προσκυνημένοι, μιλάνε τα όπλα πάντα.
Αυτά όλα τα έκανε ο Φίλιππος για να «ενώσει» την Ελλάδα. Δηλαδή να τους διαφεντεύει όλους ενωμένους και να τα παίρνει χωρίς κόπο. Γι αυτό στην αρχή έκανε επενδύσεις στους «πατριώτες» τύπου Ισοκράτη, Αισχίνη και άλλων, οπότε κατεβαίνοντας να τους βρει διαλυμένους όπως και έγινε.
Όταν τέλείωσε τις κατηγορίες ο Δημοσθένης, ο Αισχίνης έγινε Τούρκος (αρχαία χώρα κοντά στην Τροία).
-Τι λες ρε πουλημένε στους γαύρους που έχουμε να δούμε πρωτάθλημα από τότε που έπαιζε διαιτητής ο καπετάνιος βαρδινογιάννης. Εσύ θα μου μιλήσεις ρε ρεντίκολο που δεν καταλαβαίνεις ότι με το σοσιαλισμό το αεπ θα ανέβει, θα ξεπαγώσουν οι μισθοί ενώ το χρήμα θα ρέει όπως ο Ιλισός ανάμεσά μας και οι προσλήψεις θα γίνονται νόμιμα με κομματική ταυτότητα μόνον; Στο κάτω κάτω οι Θηβαίοι καλά έπαθαν και τους κατάσφαξε ο Αλέξανδρος αφού γλυκοκοίταζαν την Αθηνουά και δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ για την ένωση υπό το σκήπτρο του φιλεύσπλαχνου μεγαλειοτάτου Φίλιππου. Όσο για τα φράγκα μου τα κέρδισα στο λόττο. Άσε τις μπούρδες ότι όσοι τα πήραμε από τον παμμέγιστο, πανέμορφο, φιλάνθρωπο, καραμπουζουκλή Φίλιππο είμαστε εγκληματίες και αιτία λαϊκής οργής. Σιγά ρε ξεκούτη μην οφείλεται σε μας η κατάρρευση και τα δεινά της πατρίδας, της δημοκρατίας και της πολιτικής διαφθοράς. Σιγά μη σε ακούσουν οι πολίτες να αγρυπνούν και να προβάλουν αντίσταση. Θα τους διορίσουμε ακόμα και με σταζ όλους και θα βολευτούν, γιατί χορτασμένος πολίτης είναι και κοιμισμένος δημοκράτης (περί παραπρεσβείας 7).
Χαμός έγινε σ’ αυτή τη δίκη, κάποια στιγμή ο Αισχίνης δήλωσε ωσεί παρών και έγινε το έλα να δεις. Τότε ο Δημοσθένης είπε το αμίμητο «Αισχύνη ουκ αισχύει».
Τη δίκη την έχασε αλλά επειδή τότε δεν ίσχυε το μέτρο της προφυλάκισης την κοπάνισε και πήγε στη Ρόδο όπου ίδρυσε δημοσιογραφική, με συγχωρείτε ρητορική ήθελα να πω σχολή. Έπρεπε βλέπετε να συνεχίζετε η παραγωγή παπαγαλακίων ασταμάτητα. Τι να κονομίσεις από τη σχολή όμως. Γι αυτό και αυτοεξορίστηκε σε βιλάρα στη Σικελία όπου γλείφοντας και δουλεύοντας για το μεροκάματο στον τύραννο Διονύσιο τα πήρε και από εκεί χοντρά (Πλάτων γ,1,36).
Είπε και εξυπνάδες, ξέρετε από αυτές που σερβίρουν οι «ένδοξοι απόγονοί» του όπως: «εκείνος που σπέρνει ανομίες , θερίζει συμφορές» ή «πάσιν διαλέγου» δηλαδή να είσαι ευπροσήγορος.
Πως διάβολο γίνεται στο διάβα των αιώνων όσοι σπέρνουν ανομίες να μην θερίζουν συμφορές, ποτέ δεν το κατάλαβα.
Μάλλον κάτι ήξερε ο «πολιτικός», «ρήτωρ», «αθλητής», «ηθοποιός» Ασχίνης