Copyrights @ Journal 2014 - Designed By Templateism - SEO Plugin by MyBloggerLab

Οι σοσιαλιστές παγώνουν καλύτερα * (μισθούς)

Share

(Επιτέλους συνέπεια, η κυβέρνηση υλοποιεί τις προεκλογικές υποσχέσεις της Νέας Δημοκρατίας)

παγώνουν

Ο πλέον πετυχημένος τίτλος άρθρου τον τελευταίο καιρό και που αντικατοπτρίζει επακριβώς την πραγματικότητα, ήταν του φίλου δημοσιογράφου και blogger Γιώργου Παπαδόπουλου-Τετράδη: «Άλλο Cosco, άλλο βόσκω»

Θέλω να πω ότι η πορεία στην οποία βαδίζει η ένδοξη χώρα μας είναι η πλέον ανταγωνιστική, όχι μόνο ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, η χτεσινή νίκη της Εθνικής ποδοσφαίρου ήταν μόνο η αρχή, μας περιμένουν διεθνείς διακρίσεις, πιστέψτε με, και μαζί μου να εύχεστε να διαψευστώ/ούμε…

Όπως πάμε, πράγματι θα μας παρεξηγήσουν σε ολόκληρη την νοτιοανατολική Ασία και κυρίως την Κίνα, διότι επιτέλους η χώρα μας ορθώνει ανάστημα, πως να το πω, αποκτά «εκτόπισμα», έχει δίκιο ο κ. Τετράδης που λέει ότι η χώρα μας «ως κρατική οντότητα δεν ενδιαφέρεται να παραγάγει κάτι τις σε αξιόλογη βάση, αφού οι μεν ιθύνοντες αρκούνται στην καταλήστευση των κοινοτικών πόρων, της φορολογίας των μισών πολιτών και των αμοιβών από το άφθονο μαύρο, αδήλωτο, χρήμα, οι δε υπήκοοι είναι ευτυχείς μ’ αυτό που έχουν, αφού μέχρι στιγμής όχι απλώς ανέχονται, αλλά αναπαράγουν αυτό το σύστημα με την ψήφο τους χωρίς να έχουν ξεσηκωθεί αγανακτισμένοι.» (ο σαρκασμός του καλού δημοσιογράφου συνεχίζεται)… «…την κατάταξη… Ο ίδιος ο υπουργός των Οικονομικών την επισημοποίησε μόλις χθες, με την έγκριση του πρωθυπουργού και υπό τα χειροκροτήματα των προηγούμενων υπουργού Οικονομικών και πρωθυπουργού».

Ερωτώ, μήπως ελλοχεύει κίνδυνος διπλωματικού επεισοδίου με τις προαναφερόμενες χώρες; Διότι σου λέει ο άλλος, πως τολμάς εσύ κύριε Ευρωπαίε Έλληνα να θεωρείς κανονικούς τους μισθούς των 300, 600, 800 και … υψηλούς των 2.000 €υρώ. Προκλητικό n’ est-ce pas?

Ένας άλλος εθνικός κίνδυνος που βρίσκεται προ των πυλών, είναι το Club των Όπου Γης Λαμογίων (C.O.G.L.A.N. προφέρετε ΤΣΟΓΛΑΝ), στο οποίο έχουν θορυβηθεί από την είσοδο πολλών απρόσκλητων ελλήνων που με αξιώσεις διεκδικούν πλέον θέση στο διοικητικό τους συμβούλιο, φτάσαμε στην «71η από την 57η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, αναφορικά με τις επιδόσεις της στη διαφάνεια, «κύλησε» η Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο. Η ετήσια έκθεση της οργάνωσης Διεθνής Διαφάνεια, ανάμεσα σε άλλα, επισημαίνει το τραπεζικό απόρρητο ως παράγοντα που ενθαρρύνει τη διαπλοκή ανά τον κόσμο» Τρίζουν οι καρέκλες ορισμένων: «“Πρωταθλητές” στη διαφθορά, το Αφγανιστάν και η Σομαλία. (με 1,3 και 1,1 βαθμούς αντίστοιχα). Η Ελλάδα έχει 3,8 βαθμούς, όσους και η Βουλγαρία, η ΠΓΔΜ και η Ρουμανία. Το 2008 είχε 4,7». Προκλητικό n’ est-ce pas?

Ένα  Κράτος κατά της τρομοκρατίας
Το κράτος μας εξαντλεί όλη του την πυγμή (και αποτελεσματικότητα) συλλαμβάνοντας μερικούς νεαρούς σε πορείες και ταυτόχρονα αδυνατεί να καθίσει στο σκαμνί μερικές εκατοντάδες χιλιάδες μεγαλοδικηγόρους, μεγαλογιατρούς, νονούς και παραλιακούς μεγαλομαγαζάτορες που έχουν γεμίσει μαρίνες με πανώρια πολυτελή κότερα, δρόμους με “λίμος” και λαγκάδια με βίλες-πισίνες…

Το κράτος μας εξασκεί αποτελεσματικότατα το καθήκον της Τάξης και της (ηθικής) Δικαιοσύνης όπως επιβεβαίωσε με μπρίο δια (μεγάλου) στόματος του υπουργό «προστασίας» του πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη… Ενώ ακόμη περιμένουμε να ερευνηθεί η κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος από τα αρπακτικά όρνεα των Βατοπεδίων των Ζήμενς, των ομολόγων κ.α.

Το κράτος μας καλύπτει την ασκούμενη τρομοκρατία του πίσω από ευαίσθητες ρητορείες υπέρ των «ασθενέστερων τάξεων», και το κάνει  θα έλεγα με υπέρ-επάρκεια, και δεν δείχνει τη στοιχειώδη ευαισθησία να μας εξηγήσει γιατί στον νέο προϋπολογισμό

• «...οι έμμεσοι φόροι αντιπροσώπευαν το 2009 το 56,9% του συνόλου των άμεσων και έμμεσων φόρων. Το 2010 προβλέπεται ότι θα είναι το 56,2% του αντίστοιχου συνόλου, μείωση μόλις 0,7%, και όπως είναι γνωστόν οι έμμεσοι φόροι επιβαρύνουν περισσότερο τα χαμηλά εισοδήματα...»

• «Το 2009 τα φυσικά πρόσωπα κατέβαλαν το 74,2% του συνόλου των φόρων εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, ενώ το 2010 προβλέπεται να καταβάλουν το 76,4% του αντίστοιχου συνόλου. Από τις αλλαγές, δηλαδή, επιβαρύνονται περισσότερο τα φυσικά πρόσωπα και όχι οι επιχειρήσεις»

(Έγκυροι κύκλοι ΣΕΒ και ΓΣΕΕ αναφέρουν ότι η περσινή αύξηση του Ενός (1) €υρώ ημερησίως στα κατώτατα ημερομίσθια, υπήρξε υπερβολική, πλήττει την ανταγωνιστικότητά μας...)

- Ο (τέως) κ. Καραμανλής είπε ότι όλα τα εισοδήματα πρέπει παγώσουν για μια διετία, ο κόσμος τον καταψήφισε.

- Ο (νυν) κ. Γ.Α. Παπανδρέου προεκλογικά μας είπε ακριβώς τα ίδια, με τα δικά του σοσιαλιστικά λόγια, ο κόσμος «δεν το’πιασε» και τον ψήφισε.

Πείτε μου, αν έχετε τον… Θεός Σας.

….

(*) ο τίτλος της ανάρτησης είναι δανεισμένος από την χτεσινή εκπομπή της «Ελληνοφρένειας».

Ροΐδη Εμμονές