Copyrights @ Journal 2014 - Designed By Templateism - SEO Plugin by MyBloggerLab

Ιβάνοβα όπως λέμε Κούνεβα

Share


ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΗ ΜΙΛΕΝΑ ΙΒΑΝΟΒΑ-ΤΩΡΑ

Στο τόπο μας υπήρξαμε μάρτυρες τις τελευταίες ημέρες ενός ακόμη περιστατικού που οδήγησε στη δικαστική περιπέτεια μία Βουλγάρα Υπήκοο, πολίτη της Ευρωπαικής Ένωσης.

Η περιπέτεια της υποδηλώνει τις αυξανόμενες λογικές καταστολής και συρρίκνωσης των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και μεγαλώνει τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα των πολιτών για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών όσων ζούν σ αυτό το τόπο.
Γιατί

Δε μπορεί να δικάζεται εργαζόμενη το 2002 γιατί είχε λήξει η Άδεια Διαμονής της και γιατί δεν είχε βιβλιάριο υγείας, να καταδικάζεται σε 30 ημέρες φυλακή, μετατρέψιμη, το 2006 να ξαναδικάζεται ερήμην για τα ίδια αδικήματα σε 10 μήνες φυλάκιση και 1500 ευρώ χρηματική ποινή και να διατάσσεται η δικαστική της απέλαση και το 2009, όταν επιστρέφει στην Ελλάδα να συλλαμβάνεται από την Αστυνομία με σκοπό να απελαθεί, να καταφεύγει στο Δικαστήριο και να απορρίπτονται οι δίκαιοι ισχυρισμοί της με αποτέλεσμα τη κράτηση της και τη δικαστική της απέλαση.

Γιατί

Πρόκειται για κρούσμα αυθαιρεσίας και αναίρεσης κάθε έννοιας κράτους δικαίου η καταδίκη ενός ανθρώπου δύο φορές για την ίδια πράξη .

Γιατί

Το ‘"αδίκημα" της παράνομης εισόδου στην Ελλάδα δεν υφίσταται πλέον, αφού η Βουλγαρία είναι ήδη μέλος της Ευρωπαικής ‘Ενωσης .

Το παραπάνω ιστορικό καταπάτησης της ελευθερίας και των δικαιωμάτων μιας εργαζόμενης και φοιτήτριας, υπηκόου της Ευρωπαικής Ένωσης μας ανησυχεί, ιδιαίτερα αυτή τη περίοδο, που πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα κρατικής αυθαιρεσίας και καταστολής των δικαιωμάτων των μεταναστών, στα πλαίσια της διακηρυγμένης, άνωθεν, μηδενικής ανοχής. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση της Μιλένας Ιβάνοβα από τα κρατητήρια του Αστυνομικού τμήματος Ζακύνθου και την ακύρωση της καταδικαστικής, σε βάρος της, απόφαση για ανύπαρκτα πλέον "αδικήματα".


Δεν ανήκω στην εργατική τάξη, ούτε είμαι κομματικό στέλεχος κάποιου ακραίου χώρου, όσοι με γνωρίζουν προσωπικά ξέρουν τι λέω και πως το λέω.

Σε μια εποχή που για όλα φταίνε οι μετανάστες, για όλα φταίνε οι Εβραίοι, για όλα φταίνε οι Δημοσιογράφοι, για όλα φταίνε οι πολιτικοί, για όλα φταίει ο τάδε και ο δείνα, ο μικροαστός ΝεοΈλληνας υποκρίνεται κοινωνικά και ατομικά, με αποτέλεσμα εγκλήματα που γίνονται εις βάρος ατόμων που είναι οι μειονότητες στην κοινωνία, όλοι σιωπαίνουμe...

Μένει μονάχα να ακολούθησουμε τους λόγους του Ανδρέα Κάλβου στην 9 ωδή είς Ελευθερία...


Κάθε εργαζόμενος που καταδικάζεται άδικα, όχι για έγκλημα που έχει κάνει εις βάρος στην εργασία του, αλλά για θέματα τα οποία το κράτος δεν εφαρμόζει δίκαια το νόμο και σε περιπτώσεις όπως Χριστοφοράκου,Βουλγαράκη, Εφραίμ κλπ, βγάζει αποφάσεις αθωοτικές τότε εμένα θα με βρίσκει κόντρα του, διότι πάνω απο όλα η Κοινωνική Δικαιοσύνη και η Ισότητα των πολιτών είναι αυτό που πρέπει να το αποζητάμε.

Η υπόθεση αυτή δεν πήρε την έκταση που περίμενα, σιωπή απο blogs, απο indymedia, απο διάφορους τηλεοπτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς κλπ.
Ελάχιστοι έγραψαν όπως οι στιγματισμένοι

Δεν ξέρω αν έπρεπε να είχε πέσει οξύ πάνω στην Ιβάνοβα, όπως έγινε στην Κούνεβα, να ξυπνήσει ο μικροαστισμός που κρύβει ο ΝεοΈλληνας αλλά συνέχεια γίνονται εγκλήματα ενάντια σε ανθρώπους, ανεξαρτήτος φυλής, χρώματος και Εθνικότητας.

Η σιωπή είναι συνενοχή και χαίρομαι ιδιαίτερα που κάποιοι συμπατριώτες μας, που μπορεί να διαφωνώ κάθετα σε αυτά που πιστεύουν όπως ο ατσάραντος, να αναδεικνύουν τέτοια θέματα στο διαδίκτυο.

Εύχομαι η υπόθεση να μην θαφτεί και να γίνει το γεγονός ποιο ευρέος γνωστό...διότι η αλληλεγγυή μας όπως έγινε και με τον Ηλιόπουλο και με την Κούνεβα, πρέπει να γίνει και με την Ιβάνοβα...

Το Παιδί της Πλατείας