Copyrights @ Journal 2014 - Designed By Templateism - SEO Plugin by MyBloggerLab

(Μ)Πόλη

Share


Όπως είναι γνωστό στους αναγνώστες αυτού του ιστολογίου είμεθα ΑΕΚτζήδαι μέχρι μυελού οστών. Άλλωστε ο παππούς από εκεί ήρθε κάποια στιγμή στην ηπειρωτική Ελλάδα και φυσικά ήταν και αυτός ΑΕΚτζής. Συνεπώς η Κωνσταντινούπολη μας φαίνεται οικεία και όχι σαν κάποιος ξένος τόπος, άσχετα αν εκεί τώρα μένουν περισσότεροι από τον πληθυσμό της Ελλάδας, Τουρκοι, Κούρδοι και άλλοι,.

(Ο άλλος παππούς ήταν από το μαγευτικό Jönköping. Διαφημιστική σφην: Επισκεφθείτε το σκληρά δοκιμαζόμενο από την οικονομική κρίση μαγευτικό Jönköping. Η Husqvarna μετέφερε τις εργασίες του εργοστασίου αλυσοπρίονων και γρασιδοκουρευτών στην Πολωνία και σε κάποιο άλλο μέρος της Σουηδίας, αφήνοντας καμιά χιλιαδίτσα εργαζόμενους μπουκάλα. Κακούργα παγκοσμιοποίηση. Τέλος σφήνας).

Τα τελευταία χρόνια διάφοροι πατριδοκάπηλοι Ελληνόμπες γκαρίζουν για το ότι πρωτεύουσα της Ελλάδας είναι η Κωνσταντινούπολη, εμπρός παλουκάρια, με τ’ άρματα στην Μπόλη θα μπούμε μια βραδιά, να κάνουμε παρέλαση μπρος την Αγιά Σοφιά και άλλα τέτοια στρατόκαυλα και εθνεγερτικά.

Κάποιοι άλλοι αβάν γκαρ και καλά για τον βούρτσο, λένε ότι πρέπει να αποκαλούμε την Κωνσταντινούπολη Ισταμπούλ, διότι έτσι την λένε οι Τούρκοι και αυτή η ονομασία έχει επικρατήσει διεθνώς.

Η άποψή μου είναι ότι και οι δύο τοποθετήσεις είναι για τα μπάζα και λάθος.

Και επειδή ξαναβγήκε σε διάφορα βλογς και κανάλια το θέμα, με αφορμή με κάποια εκκολαπτόμενη λεωφορειακή γραμμή Ξάνθης – Ισταμπούλ (έτσι παρουσιάζεται) και διότι οι Τουρκικές αερογραμμές διαφημίζουν στα Ελληνικά πτήσεις προς την «Ισταμπούλ», είπα να γράψω κάτι τις. (Σιγά μην δεν αποκαλούσαν οι ΤΟΥΡΚΟΙ το Βυζάντιο Ισταμπούλ. Για μαλάκες ψάχνετε; Ήμαρτον).

Πάμε να αποδομήσουμε τους Ελληνόμπες πρώτα, που πρωτοστατούντος του κυρίου επίτιμου καθηγητού του πανεπιστήμιου της Γουαδαλαχάρα Κ.Πλέυρη ωρύονται; «Μπόλεμος; ΜΠΟΛΕΜΟΣ!» (Μετά λέει για τις σβάστικες που θα ξανανεμίσουν πάνω από την Ευρώπη. Βράσε ρύζι Ισίδωρε).

Εφ’ όσον κάποιοι το παίζουν ΕΛ-ληναράδες εκ του ασφαλούς (δεν έχουν κυβερνητικό πόστο, ούτε πρόκειται να αποκτήσουν ποτέ), ας πάνε κατ αρχήν να πολεμήσουν στην ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ και μην ακούω μαλακίες για γηρατειά και άλλα χαζά.

Μπόλεμος; ΜΠΟΛΕΜΟΣ! Ναούμ.

Κύριοι ΕΛ-ληνόμπες του καφενείου, για να γίνει η Ισταμπούλ Κωνσταντινούπολη, πρέπει να γίνει πόλεμος. Άλλη λύση δεν υπάρχει. Η ονομασία υπάρχει από το 1453 και έχει ριζώσει διεθνώς. Η μόνη περίπτωση να καταλάβει κάποιος ξένος ποια πόλη εννοείς λέγοντας «Κωνσταντινούπολη», είναι να γνωρίζει ιστορία, όποτε χαίρετε. Εδώ δεν ξέρουν την δίκη τους κατά κανόνα, την ιστορία του Ελληνικού χώρου θα ξέρουν; Εγώ προσωπικά για να συνεννοηθώ γρηγορότερα με ξένους την αποκαλώ Ισταμπούλ. Αν το φέρει η συζήτηση τους λέω και για το Βυζάντιο την αποικία των Μεγαρέων, και την Κωνσταντινούπολη.

Τώρα για τον πόλεμο. Για να κάνει μια χώρα επιθετικό πόλεμο πρέπει να κατασκευάζει η ίδια ΟΛΑ τα όπλα της. Από την στιγμή που η αεροπορία σου είναι στο έλεος των Αμερικανών και των Γάλλων, αυτό σημαίνει ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ αεροπορία, εκτός εάν δώσει το ΟΚ ο μπαρμπα Σαμ. Τέλος. Άντε, μαζεύετε τα λάβαρα, τις σημαίες, και τα εξαπτέρυγα και πίσω στο καφενείο για κοντσίνα πατριδοκάπηλοι.

Για τους Ισταμπουλομανείς: Ακούστε μάΝγκες, εδώ στο Ελλαδιστάν μιλάμε Ελληνικιά Δημοτικιά και τις ξένοι τις αποκαλούμε όπως μας ΓΚΑΒΛΩΣΕΙ και λογαριασμό δεν δίνουμε. Άμα λάχει την Φύρομ του ναζιστή Γκρουέφσκι την λέμε Βοθροκούρβιτσα, και την Κωνσταντινούπολη Κωλομπουρδελομπεχλιβανομπουχλουμπού, αλλά δεν το κάνουμε γιατί σεβόμαστε τον κομμωτή που κάνει περμανάντ στην γενειάδα του Βαρθολομαίου.

Και αυτή είναι η τακτική που ακολουθεί όλος ο κόσμος. Αλλιώς θα έπρεπε όλοι να μας λένε Ελλάντα ή εμείς να λέμε την Ουγγαρία Μαγκυαρόρσαγκ, την Φινλανδία Σουόμι, την Γερμανία Ντόιτσλαντ, την Γαλλιά Φρανς, την Σουηδία Σβέργιε και την Ουαλία Cymru (Κάμρι).

Το να λέμε το Βυζάντιο Ισταμπούλ στα Ελληνικά, δεν προσφέρει τίποτα, πέρα από άφθονο γέλωτα στο στρατιωτικό κατεστημένο της Τουρκίας.

Λίγος κοινός νους χρειάζεται, αλλά κατά πως φαίνεται κακώς ονομάζεται κοινός, αφού, κάθε άλλο από κοινός είναι.

Svennegreken