Copyrights @ Journal 2014 - Designed By Templateism - SEO Plugin by MyBloggerLab

Χεχεχε

Share

Τελικά είμαι προφήτης ή δεν είμαι; Ελα ντε! Διάβασα το (πολύ καλό) ποστ του Γιώργου Πήττα και θυμήθηκα το αντίστοιχο δικό μου. Νομίζω πως έπεσα μέσα στην λογική του πράγματος που λέγεται "συντηρητική παράταξη" εν Ελλάδι (σχολιαστές ανάφεραν πιο σκωπτικούς όρους όπως κοτζαμπασισμος, αλλα τελος πάντων).

Εκεί που έχασα στας προβλέψεις ήταν:
* Πονταρα σε ένα κλειστό συνέδριο. Δυστυχώς όμως η ΝΔ κόλλησε Πασοκίτιδα και τώρα μάλλον θα την λουστεί. Το ενδεχόμενο ανοιχτής διεργασίας μεν με πολύ μικρή συμμετοχή ομως δε (άρα και απαξίωση του εκλεγμένου αρχηγού) είναι ορατό. Έτσι και αλλιώς οι ιδεολογίες έχουν πάει ταξίδι σε αυτον το χώρο εδώ και χρόνια, αν υπήρχαν ποτέ δηλαδής. Οι ψηφοφόροι ειναι απογοητευμένοι και οι βαρωνίσκοι κοιτάζουν την προοπτική καρέκλας ή/και κουτάλας.

* Πόνταρα σε μια υποψηφιοτητα - εκπληξη που θα μπορούσε να δράσει ενωτικά (Ευρυπίδηηηηη). Αυτό όμως μέσω ενος κλειστου συνεδρίου. Τελικά ΔΕΝ έγινε κάτι τέτοιο και η ΝΔ πάει για εκλογή με 4 πλην 1 υποψηφιους, ουσιαστικά όμως δύο! (και εγώ χάνω 40 εουρος από σχετικό στοίχημα!)Ειχα υποδείξει απο νωρίς τα "μειονεκτήματα" (οχι αντικειμενικά μειονεκτήματα κατ' ανάγκη δηλ) του κάθε υποψηφιου, αλλά ας κάνουμε ένα γρήγορο rewind :

Dora:
* Γυναίκα
* Κόρη του Μητσοτάκη
* "Κεντρώα"
* Από πολιτικό τζάκι, κατι που πλεον απωθει.....τροπον τινά
* Την θέλει στην ηγεσία της ΝΔ ο Καρατζαφέρης

Αντωνης ο ΕΛ
* Καραδεξιουρα του κερατα. Του κερατά όμως. Διαβασα κάπου το "ιδεολογικο" μανιφεστο του και μου ήρθε κλαυσιγελος!
* Once apostatis, always apostatis. Ι see the treason in your eyes. Traitor traitor!!
* Δεν προκειται να παρει ουτε μισή ψήφο απο το κέντρο. Πιθανόν ούτε από την "αστική κεντροδεξιά", εκτός και αν μεταλλαχθεί λόγω Αβραμοπουλου


Μητσαρας ο κατα Πάγκαλον Τίποτας
* εεεεεεε
* ?
* Αυτά! Γιατι εσεις καταλάβατε κάποια πολιτικά χαρακτηριστικά περα από την (ομολογουμένως γοητευτική) πολιτική του ευπρέπεια (σε επιπεδο λόγου, μην μπερδευομαστε);

Πανίκας ο Ζ(ορο)
* Θα μπαρουμε την Μπολη και την Αγιασοφιά
* Ακομα και ο Αντωνης φαίνεται συμπαθητικος και διαλλακτικος μπροστα του. Πίσω ολοταχώς!


Ο εντυπωσιακός ως αθλητης της ρυθμικης γυμναστικης Αβραμόπουλος τα βρήκε με τον Αντωνάκη παρόλο που πολιτικά τους χωρίζουν έτη φωτός. H λογική μας λέγει πως πρόκειται μάλλον για συναλλαγή. Η Ντόρα νιώθωντας σιγουράτζα και παντοδύναμη δεν έπαιξε το παιχνίδι του Αβραμό (που το έπαιζε "ουδέτερος" για ένα διάστημα, κατά το οποίο λογικά βολιδοσκοπούσε προσφορές και διαθέσεις), ο Αντώνης όμως, πιστός στα πατροπαράδοτα συνήθεια του χώρου, τα βρήκε με τον Δημητράκη. Τώρα σε τι πολιτικά ζητήματα συμφωνούν αυτοί οι δύο και τι πολιτική θα χαράξουν μέλλει δείξαι.

Εν τω μεταξύ όλοι τσακώνονται για να δείξουν ποιος ειναι Καραμανλικοτερος του Καραμανλή. Η Ντορα θυμήθηκε πως "διαφωνουσε" με την πολιτική του μπαμπα της το 1990, ο Αντωνης θυμήθηκε το "δάκρυ του εθναρχη" ενώ περιέργως ξέχασε πως ο εθνάρχης στα τελειώματα δεν ήθελε να τον βλέπει ούτε ζωγραφιστό, ενώ ο Ψωμιάδης, απο το βήμα του συνεδρίου παρακαλώ, θυμήθηκε την μαμά του απερχόμενου προέδρου και πως μάνα ειναι μονο μια! (μιλάμε για κοχονάτη ανάλυση που μόνο ένας ζορό θα μπορούσε να κάνει!)

Μεταξύ του πιθανού τελικού ζεύγους Ντορας-Αντώνη η κατάσταση για την ΝΔ ειναι ελαφρώς μπρος γκρεμος και πίσω ρέμα.

** Αν κερδεψει η Ντορίτα, τότε υπάρχει σαφης κίνδυνος διάσπασης με κομμάτι του κόμματος να φευγει κατα τα Καρατζαφερέικα. Κατόπιν είτε η ΝΔ θα βουλιαξει (το πιθανότερο) είτε αν το ΠΑΣΟΚ δράσει αυτοκτονικά, κάνοντας τα ρόιδο στην διακυβερνηση, η ΝΔ θα γινει ΠΑΣΟΚ στην θεση του ΠΑΣΟΚ, άιντε με "λίγο" πιο "φιλελευθερο" πρόσωπο, κάτι σαν το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη ή σαν αυτο που θα έφτιαχνε ο Βενιζέλος δηλαδής. Προσοχη, η ιδεολογία της κοπέλας δεν ειναι και τοσο πασοκικη, ουτε κεντρώα. Και οι θεοι πειθονται αν υπάρχει ανάγκη.

** Αν το πάρει το ματς το Αντωνάκης τότε η ΝΔ θα ενισχυθεί απο τα δεξια της αποδυναμώνοντας το (μικρό έτσι και αλλιως) ποσοστό του Καρατζαφέρη. Για να πάρει έστω και μία ψήφο παραπέρα, το ΠΑΣΟΚ δεν πρεπει να δρασει απλα αυτοκτονικά. Πρέπει να βγουν ξεβράκωτοι στην πλατεία Συντάγματος και να παίζουν πουτσομαχίες επί 8ώρου βάσεως! Άσε που έτσι κερδίζει και ο ....Σύριζας και το ΚΚΕ....


Συμπέρασμα: Πιο ασφαλής για υποψήφιος κυβερνήτης της χώρας (εκτος και αν θέλετε να μπαρουμε την μΠολη): Ντορίτσα (ρε που φτασαμε ρε, να θεωρειται "καταλληλοτερο" το Μητσοτακέικο!)

Πιο "συμφερτικός" (που λέμε και στο χωριό μου) για τα υπόλοιπα κόμματα (πλην Λαοτιανων Λακεδαιμονίων) : Αντωνάκης για ευνοητους λογους δηλαδη και λοιπα και λοιπα


Διαλιέχτε!

Apropos τι κάνει ο Τατούλης;

† ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ †