Copyrights @ Journal 2014 - Designed By Templateism - SEO Plugin by MyBloggerLab

ο Κυραηδόνης

Share
-Γεια σας
-Γεια σας (τραβήξτε τα βυζιά σας, σκέφτηκε να συμπληρώσει αλλά κρατήθηκε)
-Θα ήθελα να ανοίξω έναν λογαριασμό, από αυτούς τους προνομιούχους καταθετικούςπου διαφημίζετε.
-Βεβαίως κύριε, για τι ποσό ακριβώς θέλετε, για να σας προτείνουμε το ανάλογο πρόγραμμα?
-Δεν είναι ακριβώς ποσό, είναι αντικείμενα όμως μεγάλης αξίας.
-Τα οποία όμως είναι ρευστοποιήσιμα?
-Ναι, ναι, τουλάχιστον για τους περισσότερους.
-Σας ακούω, πείτε μου λεπτομέρειες.
- Θέλω να καταθέσω τρία Καλοκαίρια, ένα Φθινόπωρο, πέντε Άνοιξες και 2 Χειμώνες.
Ο υπάλληλος συνέχισε να τον κοιτάει με χαμόγελο αλλά με σμιγμένα τα φρύδια
-Δε κατάλαβα?
-Είναι μεγάλης αξίας και από αυτά που βλέπω λόγω της οικονομικής κρίσης, θέλω να τα διαφυλάξω και να τα προστατεύσω πριν πέσει και άλλο η τιμή τους στο παγκόσμιο χρηματιστήριο του κλίματος. Δεν υπάρχει χρηματιστήριο καυσαερίων? Σε λίγους μήνες προβλέπω ότι και οι εποχές θα είναι μετοχοποιημένες και θέλω να εξασφαλιστώ.Ξέρετε, αυτές οι συγκεκριμένες περίοδοι της ζωής μου ήταν οι καλύτερες και δε θέλω να τις χάσω...
Ο υπάλληλος ήταν βέβαιος ότι είχε να κάνει με βλαμμένο, αλλά δε μπορούσε και να μη συλλογιστεί μήπως αυτή ήταν η ευκαιρία να προτείνει στη κεντρική διεύθυνση ένα νέο προθεσμιακό λογαριασμό που θα απευθύνονταν σε τέτοιους παλαβιάρηδες.
Η τράπεζα δεν είχε να χάσει τίποτα, μόνο να κερδίσει. Ο ίδιος αν έκανε μια ολοκληρωμένη πρόταση σίγουρα θα κέρδιζε προαγωγή , ίσως ακόμα και στο εμπορικό τμήμα με όλα τα ανάλογα bonus.
-Μισό λεπτό, να ενημερωθώ από το διευθυντή για το πακέτο σας.
Σηκώθηκε και απομακρύνθηκε.
Ο Κυραηδόνης χαμογελούσε από μέσα του. Είχε φυλάξει με νύχια και με δόντια τη τελευταία δεκαετία αυτές τις εποχές. Πλέον η Άνοιξη είχε συρρικνωθεί σε λίγες ημέρες, ακόμα και ώρες και αυτές ακόμα ήταν διασπασμένες και όχι συνεχόμενες. Τα φθινόπωρα ήταν ανύπαρκτα. Οι εποχές άλλαζαν σαν να ανεβοκατέβαζες έναν διακόπτη, On / OFF. Οι χειμώνες ήταν ξενέρωτοι και τα καλοκαίρια ανυπόφορα και καθόλου απολαυστικά ή χαλαρωτικά.
Οι τράπεζες μόνο θα μπορούσαν να διαφυλάξουν σωστά ό,τι του είχε απομείνει.
ήταν σίγουρος για αυτό. Άλλωστε, απ'όσα έβλεπε, καταλάβαινε ότι εδώ και καιρό οι τράπεζες διαχειρίζονταν τα αισθήματα του κόσμου.
Όσοι έπαιρναν λεφτά από αυτά τα οικονομικά ιδρύματα ήταν ευτυχισμένοι. Όσοιπλήρωναν σε αυτά ήταν δυστυχισμένοι.
Όσοι τελείωναν με τις οφειλές τους ξαναγίνονταν ευτυχισμένοι.
Η ευτυχία και η δυστυχία ορίζονταν από τη σχέση σου με τη τράπεζα.
Η σχέση σου με τη τράπεζα καθόριζε τις άλλες σου σχέσεις, με τη γυναίκα σου, τα παιδιά σου, τους φίλους σου ακόμα και με τον ίδιο σου τον εαυτό.
Όποιος τα είχε καλά με τη τράπεζα, τα είχε καλά και με τη ζωή του.
Οι λίγοι που δεν είχαν καμία επαφή με τις τράπεζες ζούσαν στο περιθώριο, σε έναν κόσμο που είχε πλάσει η φαντασία τους, ήταν οι παρίες της ζωής, οι ανένταχτοι, αυτοί που είχε αποβάλλει η κοινωνία οι οποίοι ενοχλούσαν με τις παράλογες και ανατρεπτικές ιδέες τους το κοινωνικό σύστημα που ζούσαμε και μας προστάτευε.
Ο υπάλληλος επέστρεψε στο γραφείο του.
-Ενημέρωσα τον διευθυντή και μπορούμε να σας κάνουμε τη παρακάτω πρόταση.
Όπως ίσως γνωρίζετε, τα επιτόκια καταθέσεων Εποχών είναι σε χαμηλά επίπεδα, αλλά αν τα βάλουμε σε ένα πενταετές κλειστό πρόγραμμα, θα έχετε κέρδος στη λήξη της κατάθεσης επτά ημέρες για κάθε άνοιξη, έξι ημέρες για κάθε καλοκαίρι, τέσσερις μέρες για το χειμώνα και δέκα για το φθινόπωρο, εγγυημένα!
Φυσικά, για παν ενδεχόμενο, μπορείτε να ορίσετε και έναν ακόμα δικαιούχο πέρα από εσάς, ο οποίος θα εισπράξει τις καταθέσεις μετά το πέρας της πενταετίας.
Ακόμα σας προσφέρουμε μια κάρτα αναλήψεων με την οποία μπορείτε να τραβήξετε ώρες ή ημέρες από το λογαριασμό σας. Η προμήθεια μας σε αυτή τη περίπτωση είναι 1,20 ώρες για κάθε ανάληψη.
Φυσικά, οι τόκοι θα αναπροσαρμόζονται με βάση το υπόλοιπό σας. Είναι κάτι που δεγίνεται στις καταθέσεις χρημάτων, αλλά το προσφέρει ειδικά η τράπεζά μας σε αυτά τα νέα προγράμματα.
-Δε με απασχολεί τόσο ο τόκος, όσο το να μη μειωθεί η αξία τους.
-Το αποθεματικό της τράπεζας μας είναι η καλύτερη εγγύηση που μπορείτε να βρείτε.
Το πλήθος των πελατών που μας εμπιστεύονται καθημερινά τις ημέρες, τους μήνες, τις εποχές και τα χρόνια τους, μια που ξοδεύουν τεράστια κομμάτια της ζωής τους για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς εμάς, μας κάνει έναν πανίσχυρο όμιλο.
Τη τελευταία πρόταση δε την είπε φωναχτά επειδή του φάνηκε τρομακτική.
Έβλεπε έναν ακόμα ευτυχισμένο πελάτη να απομακρύνεται από το γραφείο του.
Νέες προοπτικές άνοιγαν στη ζωή του.
Καταθέσεις Εποχών.
Καταθέσεις αισθημάτων.
Εγγυημένη αγάπη. Ασφάλεια, Προστασία. Αλτρουισμό.
και όλα αυτά τα αισθήματα σε πολύ καλές τιμές(όπως είχε πει ο Μοντεχρήστος....)
Φιλανθρωπία!
Ναι!!! Φιλανθρωποδάνειο. Πάρτε λεφτά να το παίξετε φιλάνθρωποι και τα εξοφλείτε σε 24 μηνιαίες δόσεις μόνο με 10% ετήσιο επιτόκιο!
Φέρτε μας τον άνθρωπο που αγαπάτε και σας εγγυόμαστε για όσο διάστημα θέλετε ότι θα σας αγαπάει, ειδάλλως θα του πάρουμε το σπίτι!
Και το αριστούργημά του, όταν οι συνθήκες θα είχαν ωριμάσει επειδή ο καιρός γαρ εγγύς θα ήταν το Ανθρωποδάνειο!
Ο άνθρωπος θα έπαιρνε δάνειο με εγγύηση την ελευθερία του! Ανάλογα το ποσό, αν δε το εξοφλούσε θα παρέδιδε τον εαυτό του στη τράπεζα για ένα μήνα, τρεις μήνες ένα χρόνο κ.ο.κ.
Η τράπεζα θα τον έκανε ό,τι ήθελε, από το να του πάρει το ένα νεφρό μέχρι να τον βάζει να δουλευει σε άλλες επιχειρήσεις.
Θα τον "δάνειζε¨σε ένα εργοστάσιο, στο οποίο ο ιδιοκτήτης δε θα προσλάμβανε κάποιον που θα τον πλήρωνε τα νόμιμα, αλλά θα έδινε στη τράπεζα πολύ λιγότερα για τις υπηρεσίες του αφερέγγυου δανειολήπτη.
Και οι επιχειρήσεις θα ήταν ικανοποιημένες και οι τράπεζες!!!
Τεντώθηκε ικανοποιημένος στη καρέκλα του.
-Ναναι καλά ο Κυραηδόνης και οι πολύτιμες - ανεκτίμητες εποχές του, είπε.
-Για όλα, υπάρχει η Mastercard


(Σημείωση για όσους θεωρούν το τελευταίο υπερβολικό. Εδώ και χρόνια υπάρχουν εταιρίες στην Ελλάδα που φέρνουν κόσμο και ¨δανείζουν" προσωπικό σε επιχειρήσεις, ειδικά το καλοκαίρι. Νόμιμο σκλαβοπάζαρο. Πρόσφατα έγιναν κάποιες κινήσεις να κηρυχτούν παράνομες. Οι νόμοι όμως αλλάζουν κατά το δοκούν.
Οι τράπεζες απλά περιμένουν τη κατάλληλη στιγμή για να εκμεταλλευτούν τέτοιους νόμους)

ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ