Copyrights @ Journal 2014 - Designed By Templateism - SEO Plugin by MyBloggerLab

Περί πραγματικής πραγματικότητας

Share


Εάν η «πραγματική πραγματικότητα» έχει γίνει ανυπόφορη μην απελπίζεσθε. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ξεφύγετε.
Ένας τρόπος είναι να την αντιμετωπίσεις φιλικά. Να πεις, δηλαδή, «έτσι είναι τα πράγματα ,βρε αδελφέ, ας πορευτούμε όπως μπορούμε».
Αυτήν την μέθοδο την ακολουθούν πολλοί και έχει εξαιρετικά αποτελέσματα.
Ένας άλλος τρόπος είναι η προσφυγή στις ουσίες (και οινοπνεύματα) . Πρόκειται για μια προσπάθεια δραπέτευσης, αργή μεν, αλλά με σίγουρη κατάληξη.
Ένας, επίσης, δοκιμασμένος και γρήγορος τρόπος είναι η αυτοκτονία. Πρόκειται για την πιο αποτελεσματική λύση . Εάν υπάρξει πρόβλημα, υπάρχουν εταιρείες που αναλαμβάνουν (με το αζημίωτο βεβαίως) την «τελική λύση».
Μπορείς, επίσης, να κατασκευάσεις μια «μη πραγματική πραγματικότητα» και να ζήσεις εξ’ ολοκλήρου εντός της (και εντός του ψυχιατρείου βεβαίως).
Υπάρχει, ωστόσο, και η μέθοδος που ακολουθώ εγώ. Κηρύσσεις, δηλαδή, τον πόλεμο στην «πραγματική πραγματικότητα» και ευελπιστείς ότι θα τα καταφέρεις να κατασκευάσει μια άλλη «πραγματική πραγματικότητα» που να σου αρέσει (λέμε τώρα!).
Δουλειά για βουρλισμένους , δηλαδή.

Πιο εύκολα, όμως, μπορείς να κατασκευάσεις μια «μη πραγματική πραγματικότητα» και να πηγαινοέρχεσαι .
Αυτή η τελευταία είναι η πιο δημοφιλής μέθοδος και σε αυτήν θα αναφερθούμε στο σημερινό μας post.

Ο Πρίγκιπας της τελευταίας μεθόδου είναι ο Γαλάζιος Άγγελος, η αλλιώς, Angelo Azzuro, όπως είναι γνωστός στα μέρη μας.
Πρόκειται για κατευθείαν απόγονο του Δόν Κιχώτη.
Όπως είναι γνωστό από το τελευταίο κεφάλαιο του πασίγνωστου μυθιστορήματος , αυτός ο μακρινός μας πρόγονος απεβίωσε αμέσως μόλις παραδέχθηκε την αποκλειστική και νόμιμη ισχύ της «πραγματικής πραγματικότητας».
Ενώ, λοιπόν, όλα φαίνονταν να είχαν χαθεί , ξάφνου εμφανίζεται ο Άντζελο.
Ποιος είναι ο Άντζελο;
Έλα ντε!
Πρόκειται για έναν από τους τελευταίους δημοσίους υπαλλήλους με συνείδηση της αποστολής τους . Εκτελεί καθημερινά τις υποχρεώσεις του έναντι της υπηρεσίας με υποδειγματικό τρόπο. Με ευθύνη έναντι του δημοσίου συμφέροντος. Xειρίζεται τις υποθέσεις που του αναθέτει η υπηρεσία μέχρι κεραίας.
Αυτά συμβαίνουν , βεβαίως, στην «πραγματική πραγματικότητα» , γιατί αμέσως μετά περνάει απέναντι . Εκεί τον περιμένουν κατάσκοποι Ιταλοί, Ρώσοι, Αμερικάνοι με εξελιγμένα όπλα , εξωγήινοι εισβολείς με θανατηφόρες ακτινοβολίες, υποβρύχια τσέπης.
Τον καταδιώκουν μέρα μεσημέρι στο κέντρο της πόλης χωρίς κανείς να αντιλαμβάνεται τίποτα. Τρέχει να κρυφτεί και να αποφύγει τις ακτίνες λέιζερ. Καταφεύγει στις τουαλέτες της καφετερίας η στo γραφείo του διοικητή της πυροσβεστικής. Φοράει ειδικά θωράκια από αλουμινόχαρτο περιτυλίγματος (μέσα από τα ρούχα) για να γλυτώσει από τις ακτινοβολίες. Αποφεύγει τους φωτογράφους. Κρύβεται σε μυστικές κρύπτες και ανασυντάσσει τις δυνάμεις του. Αξιολογεί με σοβαρότητα τις πληροφορίες των μυστικών του συνεργατών. Ετοιμάζεται για μια τελική αναμέτρηση όπου θα κριθούν όλα.
Κάπου εκεί εμπλέκεται και η Δουλτσινέα, δουλεύει σε κατάστημα γυναικείων εσωρούχων, την αγαπά, θέλει να την παντρευτεί και να ζήσουν μαζί ευτυχισμένοι αλλά την στιγμή που της κάνει την πρόταση, εκείνη εξαγοράζεται από γνωστό (και διεφθαρμένο) πολιτικό στέλεχος και περνάει μια βραδιά μαζί του σε πολυτελές ξενοδοχείο ξεκοκαλίζοντας τα «πακέτα» γνωστού σκανδάλου.

Έτσι ονομάζεται η χυλόπιτα στον κόσμο της «μη πραγματικής πραγματικότητας» .

Όλες οι δυνάμεις του κακού εναντίον του. Και αυτός, μόνος, με μια ομάδα πιστών συνεργατών του θυσιάζεται και-η αχάριστη κοινωνία- δεν του το αναγνωρίζει.
Αλίμονο αν του πεις ότι όλα αυτά είναι δημιουργήματα της φαντασίας του. Δεν θα σου ξαναμιλήσει .

Σας φαίνονται απίστευτα όλα αυτά;
Ελάτε τώρα!
Λίγο ως πολύ έτσι λειτουργεί ο κόσμος μας . Με άλλα σενάρια, ίσως, περισσότερο αποδεκτά και αληθοφανή, αλλά έτσι ακριβώς!

Είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να αντέξεις.

IL TROVATORE