Copyrights @ Journal 2014 - Designed By Templateism - SEO Plugin by MyBloggerLab

Bloggέρων

Share
Μαγγανοπήγαδο η κατάσταση από αρχαιοτάτων χρόνων φίλτατοι. Οι δημόσιες φωνές πάντα είχαν λόγους που γκάριζαν ή τραγουδούσαν. Οι υμνητές των κάθε λογής εξουσιαστών δεν έλειψαν ποτέ. Η ερμηνεία των δημόσιων λόγων είναι υποκειμενική και όχι επιβολή στον αναγιγνώσκοντα ή ακουστή με κάθε μέσον. Αν ο δημοσιολόγος καταφύγει στο τελευταίο κάτι εξυπηρετεί και κάτι καρπούται, εκτός και αν χρήζει ψυχιατρικής περιθάλψεως.
Bloggέρων θα μπορούσε να ονομάζεται ο μπλογκεράς που κοινοποιεί δημοσίως τις σκέψεις του στο δίκτυο όπως έκαναν οι αρχαίοι εις τας αγοράς, εις τας σχολάς τους και αλλού. Αν δεν σας αρέσει μπορείτε να το αλλάξετε με Bloggερίνης, Bloggεραίος, Bloggοκράτης, Αντιbloggέρων και πάει λέγοντας, βάλτε ότι γουστάρετε διότι μόνο το όνομα θα αλλάζει. Το παιχνίδι παραμένει ίδιο από αρχαιοτάτων χρόνων. Όταν «φωνάζεις» τις σκέψεις σου δημόσια το κάνεις για συγκεκριμένους λόγους. Ίσως θέλεις να ακουστεί το δίκιο σου, ίσως θέλεις να περάσεις την πολιτική γραμμή σου και τις ιδέες σου, ίσως πάλι να είσαι σε διατεταγμένη υπηρεσία από τον άρχοντα και να φτιάχνεις λιβανωτούς. Τα παραδείγματα άπειρα ανά τους αιώνας.
Επειδή όσοι διαθέτουν δυο δράμια γνώση έχουν σιγήσει από το πολύ τάισμα τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει αντίσταση από κανέναν και για τίποτε μιας και οι ιδεολογίες μπήκαν σε θυρίδες τραπεζών μαζί με την κοινωνική δικαιοσύνη εξαργυρώνοντας τη δουλικότητά τους απέναντι στους κρατούντες. Είναι φυσικό να επικρατήσουν τα φερέφωνα και οι οσφυοκάμπτες γιατί η κάθε λογής εξουσία διαθέτει τα μέσα και το χρήμα.
Δεν περιμένουμε πια τίποτε από τους λεγόμενους διανοούμενους που θα μπορούσαν να αντισταθούν σ’ αυτή την λαίλαπα. Όμως το φρούτο του δικτύου έβγαλε «φωνές» και σκέψεις που συνιστούν θύλακες αντίστασης στην ολοκληρωτική σαπίλα που ταχύτατα διαδόθηκε παγκοσμίως. Ψάχνοντας θα βρείτε πολλές τέτοιες φωνές που με βάση τον παράγοντα άνθρωπο αντιστέκονται στο τσουνάμι των βολεμένων αλλά και στη διατεταγμένη υπηρεσία των Δούρειων ίππων συνbloggεράδων που το παίζουν «δημοκρατία» και «ελευθερία». Εδώ δεν θα ασχοληθούμε με τους πρώτους αλλά με τους δεύτερους που ηθελημένα κλείνουν τα μάτια στην πραγματικότητα αφού όπως ισχυρίζονται κουβαλάνε γνώση και ελευθερία.
Είναι πολύ εύκολο όταν διαφωνείς με τις αναρτήσεις μου να σε πω πουτάνα, πούστη, ξεφτιλισμένο και ότι άλλο σκεφτεί το μάγκικο και «ελεύθερο» μυαλό μου. Αυτό ουσιαστικά θα το κάνω για δυο λόγους. Ο πρώτος είναι για να σε υποτιμήσω με την ανωτερότητα και την καθαρότητα που κουβαλάω εγώ και ότι υποστηρίζω. Ο δεύτερος είναι για να σε αποπροσανατολίσω από τα πραγματικά προβλήματα και τσαντισμένος να αρχίσεις να με βρίζεις και εσύ. Το κόλπο παλιό και σίγουρο.
Ας πούμε ότι ο ταγός που με πάθος υποστηρίζεις ευαγγελίζεται αλλαγάς που μόνο ένας καλός παραμυθάς θα έφτιαχνε. Ας υποθέσουμε ότι ο ταγός ήρθε από έναν άλλο πλανήτη και δεν γνωρίζει τα συμβαίνοντα παγκοσμίως και σου ρίχνει βολάς κατά ρυπάς τα οράματα. Εσύ «ανθρωπιστή» μου δεν γνωρίζεις ότι το σύστημα παγκοσμίως χρειάζεται γρανάζια δικής του κατασκευής για να δουλέψει;
Πως απέφυγε αυτός ο άσπιλος τον ατομικισμό, την απληστία και άλλα αγαθά που διδάσκει η παγκόσμια οικονομική θεωρία που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια; Πως έφτασε εις το ανώτατο «δημοκρατικό» αξίωμα; Ραπανάκι είναι και φύτρωσε ξαφνικά χωρίς τόσα χρόνια να πάρει χαμπάρι τίποτε;
Εντάξει να κλείσουμε τα μάτια στην ένδεια που οδηγούνται οι λαοί του πλανήτη και να κοιτάξουμε την κωλάρα μας. Μήπως βρήκε τρόπο ο ταγός να ξεφύγει από την εξάρτηση των πολιτικοοικονομικοστρατιωτικών απαιτήσεων των παγκόσμιων αφεντικών και μας το κρύβει; Οι πολυεθνικές του χρήματος που κουμαντάρουν τον πλανήτη είναι ανύπαρκτες για τον νέο σωτήρα; Με τι υλικό θα αντιμετωπίσει την υποβάθμιση της εργασιακής εγγύησης, της κοινωνικής ασφάλισης, τον περιορισμό των ατομικών δικαιωμάτων, τη γενίκευση της φτώχειας; Η δικαιοσύνη θα είναι ανεξάρτητη πραγματικά;
Πολιτική, οικονομία, κοινωνία, πολιτισμός, οικολογία, ηθική, τι από αυτά γλίτωσε από τις κυβερνήσεις που υπηρέτησε ο νέος ταγός. Αφού θέλει να τα διορθώσει όπως λεει όλα σημαίνει ότι τα γνώριζε. Αν ισχυριστεί κάποιος ότι περίμενε την αρχηγία για να ορμήξει, ψεύδεται, διότι χρησιμοποιεί το ίδιο υλικό που τα κατέστρεψε για να τα διορθώσει. Όταν γνωρίζεις (αν γνωρίζεις) ότι η χώρα σου έχει μηδενική πρωτογενή παραγωγή και το μόνο που παράγει είναι δημόσιοι υπάλληλοι και παρατρεχάμενοι για να στηρίζουν την εξουσία σου, τότε πρέπει να πληρώσεις αδρά για υμνητές εκτός των ΜΜΕ και Bloggέρωνες. Με πολιτικούς σχηματισμούς που δρουν ακριβώς ίδια αλλάζοντας το σήμα και την κομματική σημαία δεν περπατάει η κατάσταση όσα και να υποσχεθείς. Για την αριστερά γενικώς ας μη μιλήσουμε διότι μια βόλτα στο απολιθωμένο δάσος θα είναι ωραιότερο θέαμα και μάθημα. Αφού και τα απολιθωμένα φυτά κατάντησαν να παίζουν το παιχνίδι της παγκόσμιας φιλελευθεροποίησης τι να περιμένουμε πια.
Πολύ θα ήθελα να μου δείξει ο νέος ταγός μια πολιτική εξουσία παγκοσμίως που δεν είναι υπόδουλη στο οικονομικό κατεστημένο, εκτός από την δική του που δεν χρωστάει σε κανέναν (γελάστε άφοβα). Με τι όπλα θα δώσει μάχη για κοινωνική ειρήνη όταν περπατάει ξεβράκωτος στα αγγούρια στηριγμένος σε ορδές βολεμένων που άρχισαν να βογκάνε κι αυτοί από την δανειοδότηση για την αντιμετώπιση του life style; Γνωρίζει άραγε ο νέος ταγός πως αν δεν ταΐσει τα παγκόσμια κοράκια του κέρδους θα τον στείλουν κι αυτόν να πουλάει μανταλάκια made in korea, όπως τον προηγούμενο;
Μάλλον βρήκε το κόλπο να ξεγελάσει την διεθνοποιημένη αγορά που ελέγχει την εμπορευματοποίηση των πληροφοριών, την ψυχαγωγία, τον πατριωτισμό και ότι άλλο μπορεί να εξαθλιώσει ολόκληρους λαούς υποτάσσοντας τους. Συμμετέχει ή όχι σε πολέμους άλλων ο νέος ταγός; Θα πάρει πίσω τα στρατεύματα; Γιατί αντιμετωπίζει και ο νέος άσπιλος σωτήρας το λαό σαν τηλεθεατή μεσημεριανού κουτσομπολίστικου ξεκωλοπρογράμματος όταν από τηλεοράσεως του ρίχνει οράματα και υποσχέσεις; Γιατί πρέπει πάντα να διαβάζει ότι λεει και ένα γύρω παρατρεχάμενοι παλαιοί και νέοι να χειροκροτούν; Μια μικρή αλλαγή ακόμη και σε αυτό θα έδειχνε μια άλλη πρόθεση.
Μάλλον ο νέος ταγός δεν γνωρίζει ότι ακόμη και προνομιούχες χώρες της δύσης παραπατούν αφού άνοιξαν εύκολα την πόρτα στην ακόρεστη κερδοσκοπία και δημιούργησαν μεγαλύτερες κοινωνικές ανισότητες που οδηγούν ακόμη και σε συγκρούσεις κοινωνικών ομάδων αφού η αιχμαλωσία από τα παγκόσμια αφεντικά είναι αναπόφευκτη. Η υπερπαραγωγή και ο ανεξέλεγκτος ρυθμός διάθεσης των προϊόντων παγκοσμίως οδήγησε το παμφάγο καπιταλιστικό εμπόριο σε νέες μορφές αναζήτησης κι άλλων κερδών. Έτσι φτάσανε να κάνουν «εμπόρευμα» και το στεγαστικό δάνειο που «πουλάνε» με τα γνωστά αποτελέσματα. Πατροπαράδοτες έννοιες κατάρρευσαν για να γλιτώσει ο καθένας το τομάρι του. Κοινωνική συνοχή, κοινωνική δικαιοσύνη, πατριωτισμός, πέρασαν στα χέρια φασιστοειδών που τα εκμεταλλεύονται για να κερδίσουν ψήφους από τους φοβισμένους και υποδουλωμένους ανθρώπους. Όλα είναι στην υπηρεσία αυτών που στήνουν τα κόλπα. Τεχνολογία, πυρηνικά, αγορές, πολιτικές, «ιδεολογίες», πόλεμοι τα πάντα υπηρετούν μια παγκόσμια κατάσταση όσο κι αν φωνάζει ο νέος ταγός ότι μπορούμε μόνοι μας να αλλάξουμε τη ρότα μας. Αυτά και άλλα πολλά είναι επισημάνσεις και όχι θέσεις. Αφαιρέστε ή συμπληρώστε, διαφωνήστε ή συμφωνήστε. Ότι και να κάνετε μυαλό διαθέτετε. Πουτάνα και πούστη δεν πρόκειται να σας αποκαλέσω. Αυτή είναι δουλειά των «ελεύθερων», «σκεπτόμενων» υμνητών των «δημοκρατικών τυράννων».