Copyrights @ Journal 2014 - Designed By Templateism - SEO Plugin by MyBloggerLab

Christmas Time

Share

ιστορίες με κοντούς
(short stories)
που ντυμένοι αρκούδες
βγήκαν να πουν τα κάλαντα
άλλοι στην Εθνική Οδο
κι' άλλοι στην Εγνατία.
1.Το Κοριτσάκι της Τρομοκρατίας

Σιγά σιγά κουράζεται κι αυτή η κωμωδία. Μετά τον «συνήγορο του πολίτη» και κάτι άλλα τέτοια και τοιαύτα, χθες ο Γαληνότατος Γεώργιος ο Β' Παπανδρέου ο Γ' κάλεσε στο Υπουργικό Συμβούλιο τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλ... χμ, συγγνώμην Ιερώνυμο. Κάλεσε και τις κάμερες. Μπροστά στις οποίες έλαβαν τον λόγο ο Πρωτοσπαθάριος των Προστατών του Πολίτη κυρός Χρυσοχοΐδιος, ένας-δυο άλλοι Λογοθέτες των Δρόμων και Δομέστιχοι των Σχολών, ενώ η εν Χριστώ κεφαλή της Εκκλησίας και ο εν Σοσιαλισμώ επικεφαλής του Κράτους ακολούθησαν εν συνεχεία τις κάμερες κι ώδευσαν προς παρακείμενο Σοσιαλφιλανθρωπικό Λοιμοκαθαρτήριο. Οπως μάθαμε κατόπιν από τις εν λόγω κάμερες (οι οποίες προς τούτο υπάρχουν, για να διαδίδουν τον Λόγο) στο επόμενον Υπουργικό Συμβούλιο με θέμα τη διά βίου ξεφτίλα ο κ. Πρωθυπουργός θα προσκαλέσει τον Μίκυ Μάους, ειδικόν σε θέματα αεί παιδείας και παλιμπαιδισμού, φιλόσοφο των φιλοσόφων και δόκτορα στο Πανδιδακτήριο της Μαγναύρας, στην έδρα Πλήθων ο Γεμιστός-γιουβαρλάκια ο εκσυγχρονισμός...Οντως, έχει προσωπική ατζέντα ο κ. Πρωθυπουργός, αντιλαμβάνεται τα πράγματα με τον δικό του προσωπικό, σχεδόν θεϊκόν τρόπο - ένας θεϊκός Σελευκίδης, απ' την ουράνια γενιά· που ενίοτε κατεβαίνει απ' τα γαλήνια δώματα, στις αγορές και τα παζάρια των πολλών.
Αφήνοντας να τον προδώσει το άρωμά του, μόνον όσον χρειάζεται για να σκιρτούν σεβαστικά τα πλήθη...
ΣΤΑΘΗΣ Σ. 23.ΧΙΙ.2009 stathis@enet.gr


2. Ο Προστάτης της Δημοκρατίας

«Θα τελειώσω με ένα ακόμη θέμα, που έχει σχέση με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος.
Ειλικρινά, απορώ πώς η νοοτροπία αυτής της μικρογραφειοκρατικής αντίληψης, αυτής της θεολογικής προσκόλλησης, εξακολουθεί και διακατέχει αυτό το ιστορικό Κόμμα. Ο τρόπος αυτός δεν οδηγεί πουθενά. Ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεστε σαν Αντιπολίτευση, θα οδηγήσει αυτό το ιστορικό Κόμμα, να γίνει ένα απόκομμα της πολιτικής ιστορίας του τόπου. Το κόκκινο χρώμα που αφορά το σύμβολό σας που είναι η σημαία, το κόκκινο χρώμα στο αστέρι του Τσε Γκεβάρα, το κόκκινο χρώμα του Γοργοπόταμου, της Αλαμάνας, θα έπρεπε να βάφει και τα μάγουλά σας, στο χρώμα της ντροπής, για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεστε»...
*
Τούτα τα λόγια - που ακούστηκαν χτες από βήματος Βουλής - ανήκουν στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κύριο Ιωάννη Βούρο, ηρωική μορφή των αγώνων τόσο στο Γοργοπόταμο
όσο και στο Μανιάκι
(στην Αλαμάνα τον είχε αντικαταστήσει ο Διάκος...).

Πρόκειται, δε, για τοποθέτηση που απαγγέλθηκε με ύφος το οποίο συνάδει απολύτως με το μέγεθος αυτού του κολοσσού της Τέχνης και της υποκριτικής δεινότητας, όπως άλλωστε έχουν διαπιστώσει όσοι πανέλληνες είχαν την τύχη να απολαύσουν τον ηθοποιό - βουλευτή σε αριστουργήματα όπως:
*
«Για όλα φταίνε οι γκόμενες», «Ερωτικές απιστίες Νο2» (σ.σ.: προφανώς υπάρχει και το Νο1...), «Η πλούσια και το γκαρσόνι», «Ματάκιας και βρωμόστομος», «Ο σοφέρ και το μανούλι», «Οι σκληροί του Μπραχάμι», «Σχολή θηλυκών καμακιών», «Ωραίος σκληρός και άφραγκος», «The... κόπανοι» κ.ά.
*
Με τέτοια διαδρομή στο χώρο του βιντεο-Πολιτισμού είναι φανερό ότι ο φωτοδότης ηθοποιός και πολιτικός, πια, Γιάννης Βούρος (να τον χαίρονται ο πρωθυπουργός του και το ΠΑΣΟΚ), πρέπει να λαμβάνεται πολύ σοβαρά σε ό,τι (του λένε να) λέει...

Ριζοσπάστης


3.Διαπλοκή

Η Διαπλοκή αποχαιρέτησε τον Χρήστο Λαμπράκηposted by πιτσιρίκος @ Τετάρτη, Δεκέμβριος 23, 2009Ο μέχρι χθες εκτελεστικός αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, Σταύρος Ψυχάρης, ανέλαβε τα καθήκοντα προέδρου του διοικητικού συμβουλίου, ύστερα από τον θάνατο του Χρήστου Λαμπράκη.

Το δ.σ. του ΔΟΛ αποφάσισε την εκλογή της Χριστίνας Τσούτσουρα - Ψυχάρη ως εκτελεστικού μέλους του συμβουλίου και του Νικολάου Κορίτσα ως ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους, σε αντικατάσταση του ανεξάρτητου μη εκτελεστικού συμβούλου, Τάσου Γιοννίτση, ο οποίος έχει παραιτηθεί για να αναλάβει τη θέση του προέδρου στα "Ελληνικά Πετρέλαια".
Κατά συνέπεια, το δ.σ. του ΔΟΛ συγκροτήθηκε σε σώμα, ως ακολούθως: Σταύρος Ψυχάρης, εκτελεστικός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Παναγιώτης Ψυχάρης, εκτελεστικός αντιπρόεδρος, Cebrian Juan Luis, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος, Colombani Jean Marie, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος, Παντελής Καψής, εκτελεστικό μέλος, Νικόλαος Κορίτσας, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος, Τρύφων Κουταλίδης, εκτελεστικό μέλος, Ιωάννης Μάνος, εκτελεστικό μέλος, Στέργιος Νέζης, εκτελεστικό μέλος, Iωάννης Παράσχης, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος, Νικόλαος Πεφάνης, εκτελεστικό μέλος, Βίκτωρ Ρέστης, μη εκτελεστικό μέλος, Αντώνιος Τριφύλλης, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος, Χριστίνα Τσούτσουρα -Ψυχάρη, εκτελεστικό μέλος.

Επίσης, το δ.σ. μετά την εκλογή του Νικολάου Κορίτσα ως ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους, όρισε το νεοεκλεγέντα σύμβουλο μέλος της ελεγκτικής επιτροπής της εταιρείας, την οποία απαρτίζουν οι ανεξάρτητοι μη εκτελεστικοί σύμβουλοι κ.κ. Αντώνιος Τριφύλλης, Iωάννης Παράσχης και Νικόλαος Κορίτσας.

ΟΙ ΘΛΙΒΕΡΟΙ ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ,
ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ.
Τετάρτη, Δεκέμβριος 23, 2009, posted by ΠΡΕΖΑ TV at 6:32 μμ

ΠΡΕΖΑ TV
23-12-2009
Όσες μολότωφ ρίχτηκαν, 
σ΄ όλη τη χώρα φέτος,
τόσες ευχόμαστε χαρές, 
να ΄χει το νέο έτος!

12:25 μ.μ. by giorgis
·


διαβάστε κι' αυτό
Οι δημοσιογραφικοί μισθοί της ΕΡΤ