Copyrights @ Journal 2014 - Designed By Templateism - SEO Plugin by MyBloggerLab

Θάλεια

Share

Μη με παρεξηγήσετε αλλά τη γουστάρω σαν τρελός. Πεθαίνω για πάρτι της και θα έκανα κάθε θυσία να βρεθώ μαζί της. Θέλω να με πάρει μια φορά στην αγκαλιά της να τραγουδήσουμε, να γλεντήσουμε, να το ρίξουμε έξω ρε αδερφέ. Είναι αυτή που μου φτιάχνει το κέφι. Είναι η θεά μου, είναι η μούσα μου. Ειδικά όταν σκαρώνω κάποια τραγούδια μέσα στην τρελή χαρά του κεφιού αυτή αντί να με διαολοστείλει, με θωπεύει και με προστατεύει. Μάλιστα μου κάνει και τρελίτσες αλλά όταν συνέρχομαι δεν θυμάμαι τίποτε. Τρελαίνομαι όταν τη βλέπω στεφανωμένη με κισσό και το διάφανο μπουντουάρ να αφήνει τα απόκρυφα θεϊκά σημεία του κορμιού της ακάλυπτα στα παμφάγα μάτια μου.
Θέλω να με πάρει κοντά της να γίνω δούλος της και να την υπηρετώ σαν σκυλάκι, σαν σκλάβος του πασά, σαν βαρκάρης του Βόλγα, σαν κομματόσκυλο. Τέλος πάντων θέλω να ασκήσει όλη την εξουσία της επάνω μου.
Όλα αυτά μέχρι χτες που άκουγα το όνομά της και ανατρίχιαζα γιατί ήμουνα τρελός και παλαβός με την κόρη του Δία, με την μούσα των ονείρων μου. Μάλιστα πολλές φορές σκέφτηκα να τη ζητήσω από τον μπαμπά της αλλά με σταμάτησαν οι κεραυνοί που κρατάει στο χέρι. Δεν ξέρω αν τους έχετε δει αλλά είναι κάτι κεραυνοί σαν βοοπέη.
Στην αποκαθήλωση του έρωτά μου έπαιξε σημαντικό ρόλο το όνομα κάποιας Θάλειας που κυκλοφορεί ευρέως τον τελευταίο καιρό. Είναι τοποθετημένη σε θέση εξουσίας από τον γιο του μπαμπά και εγγονό που τελευταία παίζει κι αυτός με το καραβάκι που του χάρισαν οι δικοί του. Από την θέση αυτή βγήκε και είπε πολλά. Έτσι αναγκάστηκα να μάθω τα λεγόμενα της και να δω την «μορφολογία» της. Αν σας πω ότι έπαθα πλάκα δεν θα με πιστέψετε.
Τα «πονήματα» της κυρίας δεν είναι ακριβώς για γέλια αλλά σηκώνουν πολύ συζήτηση. Βαρεθήκαμε όμως να είμαστε μια ζωή στην κουβέντα κι από έργα τίποτε.
Για να αντιμετωπίσει κάποιος όλες αυτές τις καταστάσεις πρέπει να είναι αργόσχολος ή κρατικοδίαιτος σε διατεταγμένη υπηρεσία όπως η εν λόγω κυρία. Εξ άλλου κάποτε πρέπει να σταματήσουμε τις συζητήσεις και να κάνουμε και δύο δράμια δουλειά. Αυτό βέβαια οι κρατούντες δεν μπορούν να το καταλάβουν ένεκα η αδυναμία των εγκεφαλικών εγκαταστάσεων.
Δηλαδή με λίγα λόγια έχουμε λύσει τα άπειρα και χρόνια προβλήματα της υγείας της παιδείας και άλλων κακών και πρέπει σώνει και καλά κατά περιόδους να βγαίνει κάποιος με εντολή της εξουσίας να κάνει τα δικά του. Οι λόγοι είναι για μια ακόμη φορά εμφανείς. Θέλουν κάτι να περάσουν; Θέλουν κάτι να στήσουν; Κάτι θέλουν να κάνουν τέλος πάντων.
Πέραν των «σκέψεων» και αναλύσεων της κυρίας που αντιμετωπίζονται και από μαθητές πρώτης δημοτικού, εκείνο που πέρασε απαρατήρητο είναι η καταπληκτική της δήλωση ότι : «στο πρόσωπό μου πλήττεται η δημοκρατία».
Αυτή και μόνο η δήλωση, δηλώνει κάποια διαταραχή. Κανένας από τους εξωνημένους και προσκυνημένους διανοούμενους αυτού του τόπου δεν βγήκε να της πει. Μα τι λες κυρά μου;
Είναι δυνατόν να ταυτίζεσαι με ένα σύστημα διακυβέρνησης; Με ποια δημοκρατία είσαι ταυτισμένη εν ολίγοις; Με την Ελληνική; Ποια από όλες; Την Μεταξική; Την παπανδρεοκαραμανλομιτσοτακική; Την Παπαδοπουλική; Όλες δημοκρατίες λέγονται. Για να μη σε πάω λίγο πιο μακριά, όπως ας πούμε στα σοβιέτ, στη λατινική Αμερική, στα ανατολικά στα δυτικά, στην Κίνα. Παντού ο όμορφος αγγελικός κόσμος δημοκρατία λεει ότι έχει.
«Η ταύτιση είναι μια ψυχολογική διαδικασία, με την οποία το υποκείμενο αφομοιώνει μια ή περισσότερες ιδιότητες ή χαρακτήρα κάποιου άλλου ατόμου και μεταβάλλεται είτε μερικώς είτε ολικώς.»
Έτσι λεει η επιστήμη. Εσείς με τι ακριβώς έχετε ταυτιστεί και το χτυπάνε στο πρόσωπό σας;
Αν σκεφτούμε αυθαίρετα ότι έχετε ταυτιστεί με το πρόσωπο του εργοδότη σας, να σας θυμίσω ότι πρόκειται για κληρονομικώ δικαιώματι άνακτα. Αυτό σημαίνει ότι και με «δημοκρατικές διαδικασίες» κάνουμε ότι γουστάρουμε.
Αν πάρουμε την περίπτωση ότι υποπέσατε σε ένα λεκτικό λάθος, τότε αν μπορείτε σκεφτείτε τις συνέπειες που μπορεί να έχει η ταύτιση κάποιων αηδιασμένων ανθρώπων με τα καμώματα του κάθε πληρωμένου φερέφωνου της εξουσίας.
Αν τελικά την «είδατε» Λουδοβίκος και φωνάζετε το κράτος είμαι εγώ, κάντε κάτι και γι αυτό το ταλαίπωρο κράτος στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι δουλοπάροικοι που αρμέγετε κάθε λίγο και λιγάκι.
Ξέρετε κάτι κυρία Θάλεια μου; Αν ο Λεωνίδας είχε ταυτιστεί ως υποκείμενο με τους «άλλους» που ξεκοκάλιζαν τα «δώρα» των Περσών, δεν θα είχατε να πουλήσετε ούτε ένα εισιτήριο σήμερα για κανένα μουσείο. Επίσης να ξέρετε κάτι κυρία μου, υπάρχει και το όχι σ’ αυτή τη ζωή. Αυτό που είπε ο στρατηγός Κατσιμήτρος στους καλοθρεμμένους κώλους των επιτελικών γιατί δεν ταυτίστηκε μαζί τους.
Τελικά η Ελλάδα σήμερα δεν έπρεπε να βράζει από τα «πονήματά» σας αλλά από την δήλωσή σας και από τα καμώματα όλων των αμειβομένων από μια πατρίδα που την έχετε καταρρακώσει τόσο ως κράτος όσο και ως «ψυχή».
Αλήθεια τι θα κάνετε όταν ο εργοδότης σας αποχωρήσει κάποτε από την εξουσία; Θα πολεμάτε για τη δημοκρατία που έχετε ταυτιστεί μαζί της; Αφού πήρατε τις ιδιότητες και τον χαρακτήρα της να σας θυμίσω πάλι ότι πρόκειται για μια «δημοκρατία» που είναι η πιο διεφθαρμένη σύμφωνα με έρευνες επιστημονικές αλλά και τα λεγόμενα του αφέντη σας που «θέλει» να χτυπήσει τη διαφθορά.
Πάντως πρέπει να είσαστε παγκόσμιο φαινόμενο που βγαίνει και ομολογεί δημόσια ότι θέλει να ταυτιστεί με τη διαφθορά. Όμως σε ένα λαό που του πετάς το καρότο μπροστά κάνεις και λες ότι θέλεις.
Α... και κάτι τελευταίο η «Ελληνική Δημοκρατία» πραγματικά έχει το πρόσωπό σας σήμερα, καλά κάνατε και ταυτιστήκατε μαζί της.