Copyrights @ Journal 2014 - Designed By Templateism - SEO Plugin by MyBloggerLab

Εκτήμοροι, είλωτες, ανδράποδα

Share
Ο άρχων βημάτιζε προβληματισμένος στο παχύ χαλί του γραφείου του. Μόλις είχε γυρίσει από το γυμναστήριον όπου ανελλιπώς βρέξει χιονίσει εκγύμναζε το αρχοντικό κορμί του διότι ήταν πιστός στα διδάγματα των μεγάλων διδασκάλων. Έτσι δεν θα παρέλειπε να ακολουθεί πιστά το «νους υγιής εν σώματι υγιεί». Οι δούλοι πηγαινοέρχονταν με το πρωινό που ήταν πλούσιο σε βιταμίνες με φρέσκα φρούτα, βουτήρατα και γάλα εισαγωγής από το βασίλειο του Γηρυόνη. Αυτός σκασμένος τα πέταγε όλα.
Μαζεύτηκαν και οι άλλοι παρατρεχάμενοι και ξάπλωσαν στα ανάκλιντρα για τον πρωινό καφέ, να πούνε για το πως θα κουμαντάρουν τον πληθυσμό των δούλων. Αυτό το έκαναν κάθε μέρα όχι για να δίνουν λύσεις αλλά για να πείθεται ο άρχων ότι είναι ο κυβερνήτης και έχει την εξουσία. Αφού γέλασαν και του είπαν πόσο μεγάλος αρχηγός και έξυπνος είναι, άρχισαν να προβληματίζονται επειδή δεν ήταν σαν τις άλλες μέρες που τον ξεπέταγαν σε λίγη ώρα.
-Τι σε βασανίζει ω άρχοντα των Ελλήνων, πανέξυπνε, πανέμορφε, υιέ και εγγονέ, ένδοξε απόγονε των καλεντζιδών; Ψέλλισε ένας από τους οσφυοκάμπτες παρατρεχάμενους.
-Δεν ξέρετε τι προβλήματα έχω, γι αυτό να την τζάσετε να παίξετε σε κανένα υπουργείο. Απάντησε σκυθρωπός.
Τότε ξαφνικά άνοιξε η πόρτα. Όλοι οι παρατρεχάμενοι με βαθιά υπόκλιση τσακίστηκαν και έφυγαν αμίλητοι σέρνοντας τη μούρη στο δάπεδο. Μόλις είχε εμφανιστεί η αρχοντομήτωρ.
-Τι έχεις my pasha και σε βρίσκω σήμερα χολοσκασμένο;
-Να ρε mamy, πήρα εντολές από τα αφεντικά να κάνω κάτι με κάποια θεματάκια όπως τα της εθνικής κυριαρχίας, να ξεπουλήσω τώρα με το σχέδιο Καλλικράτης ολόκληρη την χώρα και κάτι άλλα ψηλά.
-Και γιατί σκας μοσχαναθρεμένο αητόπουλο μέγιστε απόγονε του γένους των αντρεαδών;
-Ρε mammy, τους έριξα το κόλπο με τη φτώχεια δεν τσίμπησαν, τους έριξα τη συνέχεια της αρρώστιας και των εμβολίων, δεν τσίμπησαν, κάνω και άλλα κόλπα, αλλά φοβάμαι ότι δεν θα περάσει απαρατήρητο αυτό που θέλουν να κάνω τα αφεντικά.
-Μη σκας my baby δώσε γραμμή στους μαντατοφόρους με τα ραδιόφωνα τις τηλεοράσεις τις εφημερίδες και θα κάνουν τη δουλειά τους. Μην ξεχνάς ότι τώρα έχουμε και στο διαδύκτιο ένα κάρο bloggers. Τι σκατά τους τα χώνουμε ένα σκασμό φράγκα;
-Sweet mammy τα έκανα όλα. Μέρες τώρα όλοι αυτοί κάνουν τη δουλειά μας μια χαρά. Αλλά και πάλι κάτι με φοβίζει.
Η αρχοντομήτωρ σκυθρώπιασε ξαφνικά. Ρε τους ξεφτιλισμένους τους δούλους θα μου το σκάσουν το baby σκέφτηκε. Παρήγγειλε να φέρουν οι δούλοι έναν αμφορέα jack daniels. Όπως ρούφαγε το ποτό των αρχόντων και κοίταγε κατά τον Παρθενώνα από τον οποίον είχαν κονομήσει τα μαλλιά της κεφαλής τους όταν τον έχτιζαν, το μάτι της άστραψε.
-Τότε θα χρησιμοποιήσεις τα παλιά κόλπα του daddy βρε κουτό. Θα φωνάξεις τους ευπατρίδες και θα κάνουν τα κόλπα τους, να τους κρατάμε όλους μέσα στην αγωνία και την αγανάκτηση για το αν θα ανοίξουν οι δρόμοι. Ο daddy είχε λύσεις λαϊκές για όλα my baby.
Το μάτι του άρχοντα με μιας ξεθόλωσε. Πως δεν το είχα σκεφτεί; Αναλογίστηκε, αλλά από μέσα του μη τον περάσουν και για χαζό.
Σε λίγη ώρα το μήνυμα έφτασε στους ευπατρίδες την παλιά τάξη των γαιοκτημόνων, που ήταν πια πειθήνια κομματόσκυλα, να κατεβάσουν στα μπλόκα τους εκτήμορους, τους είλωτες και όλα τα άλλα ανδράποδα που εξουσίαζαν στην αγροτική περιοχή της επικράτειας. Όλοι υπάκουσαν, δεν ήταν να παίζουν με τους ευπατρίδες. Θα μπορούσαν να χάσουν και αυτό το μικρό ποσοστό που έπαιρναν από την παραγωγή για να ζήσουν. Όταν λογίζεσαι για ανδράποδο δεν παίζεις με την εξουσία που μπορεί να σε πουλήσει αλλού για δούλο. Στα μπλόκα βαλτοί εκτήμορες και είλωτες και άλλα ανδράποδα έλεγαν ότι τους είχαν ορμηνέψει οι ευπατρίδες. Για το πραγματικό πρόβλημα της δουλείας κανένας δεν μιλούσε. Όλοι με σκυμμένα κεφάλια δέσμιοι της εξουσίας παρακολουθούσαν για μια ακόμη φορά το παιχνίδι να παίζεται στις πλάτες τους.
Οι μαντατοφόροι έπιασαν δουλειά παντού, ακόμη και στο κατά τα άλλα “αθώο blogging”. Η αγανάκτηση άρχισε στο λαό των δούλων. Το τι άκουγαν από τους άλλους δούλους, που όταν έπρεπε συμμετείχαν σε άλλα παιχνίδια του άρχοντα δεν λέγεται.
Ανακουφισμένος ο άρχων άρχισε να τρωει το πρωινό του. Τότε η αρχοντομήτωρ του έκλεισε το μάτι και του είπε:
-Είδες βρε κουτό my baby στην δημοκρατία μας δεν υπάρχουν αδιέξοδα γιατί ο daddy είχε ανακαλύψει όλες τις λαϊκές διεξόδους.