Copyrights @ Journal 2014 - Designed By Templateism - SEO Plugin by MyBloggerLab

Αστραπόγιαννοι...

Share

Το να μιλήσω για το δημοκρατικό μου δικαίωμα να περιδιαβαίνω τις εθνικές οδούς (αφού μάλιστα έχω πληρώσει και τέλη κυκλοφορίας αδιαμαρτύρητα) … είναι μάλλον μάταιο.
Η ελληνική τιμημένη αγροτιά, αυτό το δικαίωμα μου, το γράφει κάθε χρόνο… στο σημείο που της επιτρέπεται να το γράψει.
Βέβαια μια απλή απορία την έχω. Άραγε, σβήνει το καλοκαίρι τις εγγραφές του κάθε Γενάρη ή …χωράνε πια τόσες πολλές …εγγραφές. Κανονικά το ανατομικό αυτό σημείο πρέπει να έχει την χωρητικότητα εγκυκλοπαίδειας. Η επαφή με τη φύση φαίνεται ότι κάνει το θαύμα της…

Η τιμημένη λοιπόν αγροτιά, τηρεί με θρησκευτική ευλάβεια τα πατροπαράδοτα έθιμα της πατρίδας μας και οι λογής λογής Αστραπόγιαννοι, μαζί μεε τους λογής λογής Μαρίνους Αντύπες, …ήρωες των τρακτέρ, μετά την χώνεψη του μελομακάρονου, και τον διωγμό των καλικατζάρων, ζώστηκαν ...τα τρακτέρ, όπως κάθε Γενάρη, στήθηκαν στις καντίνες και στα περάσματα και παρέλασαν από όλους τους διαμορφωτές της «κοινής γνώμης».
Πρωινάδικοι, μεσημεριανάδικοι, ειδησάδικοι, και μεταμεσονύκτιοι «αναλυτές», αφού ξεσκόνισαν τις περσινές, προπέρσινες και ακόμα παλαιότερες εκπομπές τους, χαιρετήθηκαν στα τηλεοπτικά παράθυρα με τους παλιούς τους φίλους...
Η Υπουργός της ….τιμημένης αγροτιάς, της διεμήνυσε ότι ευχαρίστως να τους κεράσει ένα τσάι, ένα πτιφουρ, ένα κονιάκ ...στον χώρο της, στο χώρο τους ή και κάπου αλλου, αλλά οι τιμημένοι αγρότες δήλωσαν ότι αυτοί συναντούν από Πρωθυπουργό και πάνω. Και ...κάτω από 1 δις σου λέει, δεν πέφτουν. Άντε στα 500 εκατ. να μας κάνουν ένα σκόντο να βολευτούμε και εμείς που ζοριζόμαστε από ρευστό. Τα πήραν πέρσι από τον άθλιο ...Μαρίνο Αντυπα Χατζηγακη, γιατί όχι και φέτος...τιμαριθμοποιημένα;

Για μια ακόμα φορά, εθιμικώ δικαιω, κατακλυστήκαμε από τους αγροτοπατέρες της ελληνικής επαρχίας, και …Νούμερα. Πολλά …Νουμερα. Μόνο που δεν ακουσα κανέναν να μιλάει με αριθμούς.

Ας πούμε λοιπόν μερικούς αριθμούς.
Η συμβολή του αγροτικού τομέα στο AEΠ δεν φτάνει καν το 3%. Δηλαδή χοντρικά το 10% των ελλήνων παράγουν το 3%. Να το πούμε και αλλιώς; Ο μέσος αγρότης είναι 70% λιγότερο παραγωγικός από τον μέσο Έλληνα (είναι ποτέ δυνατόν θα αναρωτηθούμε; Να, που είναι!!!).
Αντίστοιχα στην Ολλανδία των 15.000.000, ο αγροτικός πληθυσμός δεν ξεπερνάει το 3% αλλά παράγει το 3,9% του ΑΕΠ.
Το 48% του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού πηγαίνει στην γεωργία και στη κτηνοτροφία. Να το πούμε και αλλιώς;;; Το 50% των ευρωπαϊκών χρημάτων στηρίζει το 13% του ευρωπαϊκού πληθυσμού. Τα ευρωπαϊκά χρήματα, αυτές οι άθλιες επιδοτήσεις από τις οποίες ζεις ...τιμημένη αγροτιά, δεν φυτρώνουν στα δέντρα, συνεισφέρουν οι εθνικές κυβερνήσεις και οι φορολογούμενοι τους. Αν εγώ πω τώρα ότι θα προτιμούσα να πηγαίνουν στην Παιδεία, στην έρευνα και στην τεχνολογία, αυτοδίκαια θα με χαρακτηρίσετε …εχθρό του Λαού.

Επίσης καλό θα ήταν να ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα ...στοιχεία των επιδοτήσεων, παράγεται το περισσότερο βαμβάκι από ότι σε όλο τον άλλο κόσμο. Ναι, αυτό άθλιο υδροβόρο βαμβάκι του …τιμημένου κάμπου, που για το πότισμα του οι γεωτρήσεις πια δίνουν υφάλμυρο νερό. Αλήθεια ποιος θα τολμήσει να σας κράξει για ότι αθλιότητα έχετε κάνει στο περιβάλλον; Κανείς… Μούγκα στην στρούγκα.
Να ξεχάσουμε επίσης ότι μέσα στα δίκαια αιτήματα της …τιμημένης αγροτιάς ήταν η αναστολή της συνταγογραφησης των φυτοφαρμάκων. Καλέ ελληνικό να είναι το προϊόν -αχ πως το είπε ο Υφυπουργός…α, ναι, πατριωτική καταναλωτική συνείδηση- και δεν πάει να βρίσκεται τίγκα σε Diazinon, σε Methylparathion, σε Fenitrothion, σε Parathion, σε Malathio. Εδώ κατουρούσε ο Αριστοτέλης, ο Πλάτωνας, ο Περικλής, δεν παθαίνετε τίποτα πατριώτες…
Ασφαλώς να ξεχάσουμε τους ανασφάλιστους μετανάστες που δουλεύουν στα χτήματα σας, 10 και 12 ώρες με μεροκάματο 20 ευρω. Άμα δε το χωριό δεν έχει πανηγύρι, τους δένει και ο μάγκας στο τρίκυκλο και τους σέρνει στην πλατεία να διασκεδάσει τους συχωριανούς… Να τρωτε πατριώτες ελληνική φράουλα, από την Ηλεία. Κάνει καλό, είναι ποτισμένη και με αίμα.

Η τιμημένη αγροτιά λοιπόν αφού κλάδεψε το κλαδί που στρογγυλόκατσε τόσα χρόνια, αφού περιέφερε τα κοπάδια πέρα δώθε μέσα στη νύχτα, αφού το καλαμπόκι έκανε τουρ όταν είχε σκάσει εξωτερικός έλεγχος για τις επιδοτήσεις, αφού το βαμβάκι κοντέψαμε να το βάλουμε και στην ελληνική σημαία, αφού το λάδι έμεινε να εξάγεται (όσο ελαχιστο…μπορεί να περάσει τον ποιοτικό έλεγχο για να εξαχθεί) και να ξαναεισάγεται τυποποιημένο, αφού ξεζούμισαν το περιβάλλον και τις τσέπες όλων (συμπατριωτών και κουτοφραγκων), αφού σάπισε από την αρπαχτή… κρύβει τώρα τον καθρέφτη για να μην δει τον δράκο. Ξύνει και τον πάτο του βαρελιού…

Με γεια σας και χαρά σας. Σε λίγο οι άθλιες επιδοτήσεις που εξέθρεψαν την τζάμπα μαγκιά σας τελειώνουν. Σε λίγο πρέπει να το πάρετε απόφαση ότι είστε πάρα πολλοί, ότι η χώρα δεν αντέχει τέτοιο υψηλό ποσοστό αγροτών, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιζήσετε με κλήρο 40 στρέμματα όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 190, ότι τα κολπάκια με τους εργατοπατέρες, τα άντρα διαφθοράς των …«συνεταιρισμών», τις συμφωνίες με τους πολιτικούς ινστρούχτορες που ανταλασσετε την ψήφο σας, πρέπει να τελειώσουν. Και όταν το πάρετε απόφαση, πρέπει να σηκωθείτε από την καρέκλα και να γινετε ανταγωνιστικοι. Να καταφερετε, όσοι μεινετε, να πουλησετε τα ανταγωνιστικά σας προιόντα, ΚΑΘΑΡΑ πια, στις αγορές του κόσμου.

Κλείστε ότι θέλετε. Κλειστε ότι γουστάρετε. Εγώ τρακτέρ δεν έχω. Όπως δεν έχω και όλες αυτές τα φοροαπαλλαγές που θεωρείται κεκτημένο σας και τις επωμίζομαι εγώ, που ...δεν έχω τρακτερ. Είμαι όμως καταναλωτής. Και σαν καταναλωτής, έπαψα πια να αγοράζω ελληνικά αγροτικά ή κτηνοτροφικά προϊόντα. Φρεσκα ή κατεψυγμένα. Εξαιρουνται, οι φωτεινές ελληνικές εξαιρεσεις... που όμως δεν συμμετεχουν στα μπλοκα σας, πολύ απλά γιατι δεν έχουν αναγκη να εκβιασουν κανέναν..

Τρακτέρ, τζάμπα μαγκιές, επιδοτησεις, αλχημείες και αλισβερισια εσείς. Καταναλωτική συνειδηση εμεις. Και όποιος από τους δυο μας, αντέξει.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ