Copyrights @ Journal 2014 - Designed By Templateism - SEO Plugin by MyBloggerLab

1 14

Share

Ο κακός του έργου άλλαζε με εξοντωτικούς ρυθμούς. Πρώτα ήταν η ΝΔ που χάλκευσε στοιχεία. Μετά γίναμε εμείς συνολικά ως κοινωνία που καταναλώνουμε πολύ περισσότερα απ’ όσα παράγουμε. Μετά οι κερδοσκόποι και οι σορτάκηδες, με ολίγη από ΠΑΣΟΚ που άργησε να πάρει αποφάσεις. Τώρα γίνεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, με τους Γερμανούς να παίζουν μοχθηρό ρόλο μέσα της. Κι έτσι τώρα μας χαλάει η Ε.Ε, που μέχρι χθες υπεραγαπούσαμε, πλην βέβαια της ΚάπαΚαπάρας που τα έλεγε δεκαετίες τώρα και όλοι τη δουλεύαμε, μέχρι που πέσαμε στο λάκκο με τα κωλοδάχτυλα και ξεσκονίσαμε εκτός απ’ το αντιγερμανικό των παππούδων μας και το αντικαπιταλιστικό μας, σκανδαλιζόμενοι αίφνης από την ασυδοσία των αγορών. Είναι όμως προτιμότερο για όλους να αποφασίζουν οι εκ των προτέρων κακοί ξένοι. Η παρουσία τους ήταν απαραίτητη ώστε να καταφέρουμε να ξαναθυματοποιηθούμε: από την ενοχική εικόνα της μπαχαλοοικονομίας, χίλιες φορές η αδικημένη εικόνα των πειραματόζωων του ευρώ.
Και τώρα Καραμανλής και Παπανδρέου είναι εξίσου ευτυχισμένοι, κάνοντας αυτό που τους ταιριάζει: ο ένας κοπροσκυλιάζει βλέποντας τον άλλο να λούζεται τη διεθνή ξεφτίλα (ίσως τελικά για αυτό δεν ξεμύτιζε από τη χώρα, για να τον θυμούνται όσο το δυνατόν λιγότερο όταν έρθει η ώρα του λογαριασμού), ο άλλος ο ορισμός του μπιζιμποντισμού, μαζί οι δυο τους να κάνουν σε δραστηριότητα ένα κανονικό άνθρωπο. Διαρκώς έτοιμος ο Γιώργος να πάει να συζητήσει σε fora και όργανα, να δίνει πρόσωπο στη χώρα, με το δικό του πρόσωπο σχεδόν ποτέ να μην ξέρει τι θέλει να κάνει, πάντα όμως διατεθειμένο να ακούσει, να μιλήσει, να κινηθεί. Γιατί όταν ο χαρακτήρας του Κλούνεϊ στο «Up in the Air» πήγαινε, ο Γιώργος με άλλη πτήση γύρναγε, όταν ο Κλούνεϊ είχε στόχο να συμπληρώσει δέκα εκατομμύρια μίλια, ο Γιώργος πήγαινε για την κατοστάρα, γιατί με ένα στόμα Κλούνεϊ και Γιώργος λένε ότι η στασιμότητα σε σκοτώνει κι ότι η κίνηση είναι ζωή.
Στο σχέδιο «Καλλικράτης» πάντως προβλέπεται η μετατροπή του Πρωθυπουργού σε Γενικό Περιφερειάρχη Ελλάδος, με κύρια αποστολή του την δημόσια διαβούλευση. Η δημόσια διαβούλευση σταματά μαζί με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου έξω από την πόρτα του Ecofin. Μέσα σε αυτήν οι υπόλοιποι Υπουργοί Οικονομικών θα αποφασίσουν μόνοι τους τι μέτρα θα πάρουν. Μέχρι να βγει η απόφαση τους ο Παπακωνσταντίνου θα κρατηθεί στο ΛΓ΄ Τμήμα Ασφαλείας Βρυξελλών κατηγορούμενος για το ιδιώνυμο αδίκημα της ελληνικότητας.
Πρώτο μέτρο που θα πάρουν είναι η μετατροπή της ως τώρα αναλογίας «14 μισθοί ανά 1 εργαζόμενο», σε «1 μισθό ανά 14 εργαζομένους». Στην επόμενη φάση τα μέτρα θα συνδεθούν με την αύξηση των ορίων ηλικίας, έτσι ώστε εργαζόμενος που θα δουλεύει ως τα 67 του να λαμβάνει κατά τα χρόνια που εργάζεται 14 μισθούς συνολικά.
Την κατάργηση του 14ου μισθού θα ακολουθήσει η κατάργηση του 14ου έτους ηλικίας. Οι 14χρονοι αποτελούν κραυγαλέα δημοσιονομική πληγή: καταναλώνουν πολλά – δεν παράγουν τίποτα. Η Γενική Περιφέρεια Ελλάδος θα βάλει κόκκινη γραμμή, που στην πορεία θα γίνει ροζ, ώστε να βρεθεί η χρυσή ροζ τομή. Όσοι θέλουν να σώσουν το 14χρονο τους θα πρέπει να καταβάλουν ποσό ίσο με τα δηλωμένα στην εφορία εισοδήματα τους επί 14. Πάρα πολλοί φορολογούμενοι γονείς δεν θα δυσκολευθούν, άλλοι όμως θα αναγκαστούν να πουλήσουν την περιουσία τους. Οι περισσότεροι 14χρονοι θα σωθούν. Μέχρι και τηλεμαραθώνιοι θα οργανωθούν για τους μη έχοντες γονείς. Και ο λαός μας θα συγκλονίσει ξανά με την ανταπόκρισή του. Μέχρι να κουραστεί τόσο οικονομικά όσο και ως τηλεθεατής. Τότε θα μπει η ιδέα να δημιουργηθεί ριάλιτι, όπου το κοινό θα ψηφίζει ποιου 14χρονου το χρέος θα πληρωθεί και ποιού όχι, αλλά οι Βρυξέλλες δεν θα δώσουν άλλη παράταση. Έτσι ένας αριθμός παιδιών θα χαθούν.
Και τελικά θα χαθεί και η χώρα. Και μετά θα πάρουν σειρά η μία μετά την άλλη και οι υπόλοιπες. Μαζί τους και οι πολίτες τους. Η ανθρωπότητα θα χάσει την μάχη από το Κεφάλαιο. Δίχως κράτη, κανόνες και περιορισμούς, τα Κεφάλαια θα κινούνται ελεύθερα, θα δημιουργούν πιο σύνθετα οικονομικά προϊόντα, θα αλληλομάχονται αλληλοδανειζόμενα. Κάποια στιγμή όλο το Κεφάλαιο θα συγκεντρωθεί σε μια μεριά. Δεν θα πανηγυρίσει τον τελικό του θρίαμβο γιατί θα συνειδητοποιήσει πως πλέον έχει μείνει άνευ αντικειμένου. Θα περιμένει καρτερικά την εμφάνιση εξωγήινων πολιτισμών για να ξαναρχίσει να κάνει παιχνίδι.

Old Boy